Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir

Postat de mitinita in Dulciuri
10 Iun 2012 | 5140 vizualizari
Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir

O altfel de inghetata,prima de felul acesta pe care o incerc,e pe baza de budinca

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 100 gr zahar
  • 1/4 lingurita de sofran dizolvat in 50 ml de apa de trandafir
  • 2 bucati de cardamon crapate
  • 100 ml de caimac

Mod de preparare

Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator.

Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand continuu. Se ia oala de pe foc si se adauga sofranul cu apa de trandafir. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se pune intr-un recipient si se baga la congelator. Se amesteca la fiecare 20 de minute,repetam procesul de 3-4 ori.

Inainte de a o servi,rupem caimacul in bucatele si il adaugam inghetatei. Eu l-am adaugat la inceput si s-a contopit,normal ar fi ca bucatile de caimac sa se vada in inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Inghetata de ciocolata

Postat de mirela0911

Inghetata de ciocolata

Intr-o craticioara se pune laptele condensat si ciocolata rupta bucatele. Se incalzeste usor, fara sa dea in clocot si se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se lasa sa se...

Citeste continuarea

"Poale-n brau"

Postat de Geanina87

"Poale-n brau"

Aluat : Intr-un bol micut punem drojdia,pe care o dizolvam in 2 linguri de lapte caldut,adaugam apoi 1 lingura de zahar si 2 linguri de faina. Amestecam bine( trebuie sa iasa ca o smantana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2012, 21:19
valeu ce bunaciune...........totul este pentru mine,asa-i?
la 10.06.2012, 21:22
vezi ca-s mici cupele alea,sunt ptr oua moi
la 10.06.2012, 21:26
asta deja-i lovitura sub centura
la 10.06.2012, 21:27
pai asta a fost motivul pentru care le-am cerut pe toate
la 10.06.2012, 21:31
M/ai omorat, cu atatea feluri de inghetata

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking