Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala

Postat de liana10 in Prajituri
28 Mar 2010 | 6177 vizualizari
Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala

Multumiri Laurei Sava pt. reteta de inghetata si sos, si lui Janet, partenera si prietena mea de blog, pt. bolul de portocala. Pupici amandorura!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru inghetata:
  • 6 batoane mici Mars(150g),
  • 1 cana de lapte,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 2 lg zahar,
  • 4 galbenusuri.
  • Ingrediente pentru sos:
  • 175 g ciocolata menaj,
  • 2 batoane mici Snickers,
  • 50 g zahar,
  • 150 ml apa/frisca lichida.
  • Ingrediente pt.bolul de portocala:
  • 2 portocale,
  • 1 plic de gelatina,
  • 50 ml suc de portocala,
  • 3 lingurite zahar.

Mod de preparare


Inghetata...Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele.

Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte. Eu l-am pus la racit pe balcon...
Bateti galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema.

Bateti amestecul de lapte cald-al meu s-a racit pe balcon, ca a fost frig...-putin cate putin in crema formata din galbenusuri si lasati sa se raceasca.

Turnati intr-o forma si puneti la congelator.
Tot intr-o cutie de inghetata am pus...

Dupa o ora scoateti si mixati.
Dati din nou la congeltor.

Sosul...Nu am avut decat o ciocolata amaruie cu alune de la Heidi, de 90 de g...si am mai gasit prin dulapul cu dulciuri trei bucatele de ciocolata Kandia cu lapte...deci vreo 100g...plus cele doua batoane mici de Snickers...am pus cei 50 g de zahar pe foc, apoi cand s-a topit am adaugat ciocolatele...am adaugat 100 ml frisca lichida, m-am gandit ca iese mai gustos decat cu 150 ml apa...si asa a fost! putin cate putin sa vad daca e necesara toata, din moment ce nu am avut cantitatea de ciocolata suficienta...asa si am fiert la foc iute cca 20 de min.


Prepararea bolului de portocala
Plicul de gelatina de la Dr. Oetker l-am dizolvat in 50 ml suc de portocala si 50 ml apa si am pus trei lingurite de zahar, apoi dupa 10 min. am pus gelatina pe aburi pana s-a lichefiat. Am vrut sa fie dulce, ca sa pot manca feliile de portocala dupa aceea, hi,hi, hi!!!


Doua portocale am folosit pe care le-am crestat dupa ce le-am taiat rondele si le-am aranjat frumos peste folia alimentara pusa in bol, am turnat gelatina peste ele, apoi am pus alta folie si alt bol gol ca sa se inchege mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura "Merisor", cu stafide

Postat de Patricia_Iordache_79

Prajitura "Merisor", cu stafide

Cum preparam blatul: Intr-un bol, batem ouale, adaugam zaharul, uleiul si amestecam in continuare pana se dizolva zaharul. In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam...

Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

Postat de Creatsa

Tarta cu ciocolata si mousse de vanilie

Blat: Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase. Adauga laptele si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2010, 17:26
bine ai venit printre bucatarasi. hahaha, care este reteta mincarii tale favorite din profil?
la 28.03.2010, 19:19
bun venit....super inghetata
la 28.03.2010, 20:48
Petre Roman ,nu mai e o mancare chiar buna, inghetata, nu am de zice;
la 28.03.2010, 21:47
la 29.03.2010, 18:15
Bucataras-bine v-am gasit!
Reteta e complicata, numele prajiturii e arhi-cunoscut, iar gustul e demential!

Rocsi-multumesc de 2x!

Teo- eu mananc prajitura Petre Roman proaspata...si inghetata rece.

Pusikmea-

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking