Inima de porc si orez cu fasole rosie

Postat de papabundetot in Porc
12 Apr 2014 | 4157 vizualizari
Inima de porc si orez cu fasole rosie

Aveam in congelator o inima si rinichi de porc si tot am amanat prepararea lor pentru ca nu eram sigura cum anume sa le fac.Aveam varianta de tochitura traditionala sau…sa creez un preparat nou cu arome indiene.Pana la urma am ales a 2-a varianta si ma bucur pentru alegerea facuta pentru ca a iesit un preparat cu adevarat delicios si aromat.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 inima
  • 2 rinichi
  • 1 ceapa alba,
  • 1 ceapa rosie
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura Tika masala
  • 1 lingura curry
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • chimen macinat
  • cuisoare macinate,
  • anason,
  • scortisoara macinate
  • frunze de menta
  • 1/2 ardei iute rosu
  • pudra de mustar ,
  • sos soia,
  • sos pimento,
  • otet balsamic
  • 1 baton scortisoara si 7 cuisoare in apa in care am fiert organele.
  • pentru garnitura:
  • orez
  • fasole rosie
  • unt
  • scortisoara,
  • sare

Mod de preparare

Am spalat foarte bine organele si le-am curatat de pielitele albe pe care le aveau,mai cu seama rinichii trebuie foarte bine curatati.Le-am pus apoi la marinat in sos soia si otet balsamic pentru 1 ora.Apoi le-am scos si le-am taiat in bucati de aproxmativ 2-3 cm si le-am spalat din nou.Dupa ce le-am spalat bine,am pus la foc o oala cu apa,1 baton scortisoara,7 cuisoare si 100 ml otet si cand apa a inceput sa clocoteasca,am pus bucatile de organe in apa si le-am lasat sa dea 2-3 clocote,apoi le-am pus intr-o strecuratoare si le-am spalat foarte bine sub jet de apa.

Intr-o cratita am pus ulei,apoi am adaugat pe rand toate condimentele si le-am lasat putin sa se prajeasca pentru a-si elibera aromele,apoi am adaugat ceapa si usturoiul tocate marunt,ardeiul rosu tocat marunt si el si la urma bucatile de organe.Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic. Dupa ce organele au fost fierte bine,am adaugat  apa cu o lingurita de amidon pentru a ingrosa sosul si deasupra frunze de menta proaspata tocate marunt.

Orezul: Am pus o oala cu apa la foc,in care am pus sare si scortisoara praf,am adaugat o masura de orez si am lasat sa fiarba pana cand orezul s-a inmuiat.

Am pus apoi intr-o tigaie o lingura de unt si putin ulei si am adaugat orezul, fiert,apoi fasolea rosie din conserva scursa si spalata bine,am amestecat pentru a combina aromele si la sfarsit am tocat cateva frunze de menta proaspata pentru un plus de culoare si aroma.

Am servit orezul cu fasole rosie alaturi de mancarica de organe de porc,extrem de aromata si buna.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inima de porc si orez cu fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chifteluţe cu sos alb

Postat de Dya

Chifteluţe cu sos alb

Din ingredientele date, pregătim compoziţia pentru chifteluţe. Formăm apoi chifteluţele cu ajutorul unei linguriţe, le tăvălim prin făină şi le prăjim uniform. Le scoatem pe un...

Citeste continuarea

Pulpa de porc la cuptor

Postat de Sim0naWorld

Pulpa de porc la cuptor

Pulpa de porc am taiat-o felii subtiri de cca 1,5 cm, am condimentat-o cu sare piper, boia, cimbru, apoi am pus-o intr-o tava cu putin ulei. Peste pulpa am pus cativa catei de usturoi taiati pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2014, 19:57
Papa bun de tot!
la 12.04.2014, 20:00
Mery!
la 12.04.2014, 20:00
la 12.04.2014, 20:21
la 12.04.2014, 20:33

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking