Ingrediente
- Pentru crema de branza
- branza proaspata de vaca Prodlacta 500 g
- branza de vaci cu smantana Raraul 200 g
- 1 ou
- 3 linguri de zahar
- 1 lingura cu varf de faina
- o esenta vanilie
- Pentru blat
- 300 g ciocolata
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 7 linguri cu varf de faina
- 6 oua
- un praf de copt
- un varf de sare
- esenta de vanilie
Mod de preparare
Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii, aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.
Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand usor. Dupa ce s-a topit toata ciocolata, luam vasul de pe foc si lasam la racit.
Separat, mixam ouale cu un varf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Ajutandu-ne de un tel, incorporam ciocolata topita cu untul si faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia pentru blat.
Acum e momentul sa folosim compozitia de branza. Cu ajutorul unei lingurite, punem din loc in loc aceasta crema de branza pana terminam compozitia. Putem amesteca usor cu o furculita sau o scobitoare.
Dam la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute. Prajitura se taie cand e racita complet. Eu am facut inimioare cu o forma speciala.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu ciocolata si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|