Inimioare cu ciocolata si branza dulce

Postat de Steffy in Prajituri
14 Feb 2013 | 4962 vizualizari
Inimioare cu ciocolata si branza dulce

De Ziua Indragostitilor am vrut sa il surprind pe sotul meu si sa ii fac un dulce care are la baza multa ciocolata...si sa stiti ca nu am dat gres. Sa fiti iubiti, dragi bucatarasi! :)

Ingrediente

  • Pentru crema de branza
  • branza proaspata de vaca Prodlacta 500 g
  • branza de vaci cu smantana Raraul 200 g
  • 1 ou
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingura cu varf de faina
  • o esenta vanilie
  • Pentru blat
  • 300 g ciocolata
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 7 linguri cu varf de faina
  • 6 oua
  • un praf de copt
  • un varf de sare
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii, aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.

Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand usor. Dupa ce s-a topit toata ciocolata, luam vasul de pe foc si lasam la racit.

Separat, mixam ouale cu un varf de sare si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Ajutandu-ne de un tel, incorporam ciocolata topita cu untul si faina amestecata cu praful de copt si esenta de vanilie.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia pentru blat.

Acum e momentul sa folosim compozitia de branza. Cu ajutorul unei lingurite, punem din loc in loc aceasta crema de branza pana terminam compozitia. Putem amesteca usor cu o furculita sau o scobitoare.

Dam la cuptor, la foc mic, pentru 40 de minute. Prajitura se taie cand e racita complet. Eu am facut inimioare cu o forma speciala.

Pofta buna!





Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu ciocolata si branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Postat de Valclaudia

Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure

Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat...

Citeste continuarea

Desert eclere cu crema de vanilie

Postat de rocsi_1612

Desert eclere cu crema de vanilie

Aluatul: Cerneti faina. Intr-o cratita puneti apa cu un praf de sare si le transferati pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adaugati untul taiat cuburi. Amestecati pana este complet topit. Dati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2013, 22:22
Foarte buna si sunt sigura ca sotului i-au placut mult!
la 14.02.2013, 22:24
foarte bune
la 14.02.2013, 22:56
la 14.02.2013, 22:58
faine si bune...
la 14.02.2013, 23:01
Frumoase si bune!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking