Învârtită cu telemea de oi și mascarpone

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
6 Mai 2014 | 5168 vizualizari
Învârtită cu telemea de oi și mascarpone

De când am descoperit învârtita lui Kamy și a lui Ruxy, undeva în 2011 și 2012, tot prestez învârtite. Acum am adus ceva nou, din necesitate :D, că după ce m-am apucat de treabă, am descoperit că nu aveam ingredientele necesare și a trebuit să mă adaptez cu ce am găsit prin frigider;) Se pare că m-am adaptat bine;) Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • Foi de placintă un pachet,
  • Telemea nouă de oi 300 g.,
  • Mascarpone 500 g.,
  • Kefir 300 ml,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml.,
  • Ouă de găină trei bucăți,
  • Sare iodată,
  • Ou de rață pentru uns o bucată,
  • mix de semințe cca. 50 g.

Mod de preparare

Telemeaua  nouă de oaie, se  sfărâmițează într-un bol, apoi se adaugă brânza mascarpone, ouăle și se amestecă energic până se înglobează  toate ingredientele. Foile de plăcintă decongelate, se ung individual cu ulei de floarea soarelui, se suprapun câte trei, apoi se pun câte 3 linguri de umplutură, se întind pe jumătate de suprafață, apoi se rulează și se așează într-o tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament. Se continuă, până se termină foile și umplutura. Apoi se unge placinta un sos obținut din, oul amestecat cu kefir-ul, se presară puțină sare  iodata și mix de seminte, apoi se introduce la cuptor ptr cca. 45 de minute la 200 grade. Atenție, înainte de a se pune la copt, se porționează plăcinta, asta ca să se poată tăia mai ușor după ce s-a copt. După ce s-a copt plăcinta se scoate din cuptor, se acoperă cu un șervet de bucătărie și se lasă la odihnă (dacă rezistă tentației!) cca. 20 de minute.

Se servește caldă sau rece dupa gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Învârtită cu telemea de oi și mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pariziene cu cascaval si carnat stik

Postat de Sim0naWorld

Pariziene cu cascaval si carnat stik

Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am pus laptele batut, oul si sarea. Am inceput framantatul, adaugand uleiul, treptat. Am framantat...

Citeste continuarea

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Postat de RuxyRux

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 18:23
vai ce bunatate!!!!si eu vreau!!!
la 06.05.2014, 18:24
Hai repede, că mai am două porții
la 06.05.2014, 18:28
si eu vreau o portie
la 06.05.2014, 18:30
ce bine arata ... am zarit si liliacul, floarea mea preferata
la 06.05.2014, 18:33
Frumos învârtită, frumos prezentată.

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking