Ispita ciocolatoasa

Postat de diaconta in Prajituri
11 Sep 2010 | 8859 vizualizari
Ispita ciocolatoasa

Ce bine ar fi de m-as putea abtine,dar parca ciocolata se cerea iar combinata cu ceva fructe.....

Ingrediente

  • 8 oua
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 250 gr zahar tos
  • 150 gr zahar praf
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 600 ml frisca lichida
  • 500 gr Mascarpone
  • 1 plic crema Ole cu gust de capsuni
  • Vanilie Sirop si visine din compot
  • 1 plic gelatina

Mod de preparare

Pentru Blat:

E un blat ciocolatos care tare-mi place.

8 albusuri

5 galbenusuri

300 gr ciocolata cu lapte

200 gr zahar

200 gr faina

100 gr unt

Sare

Ciocolata si untul se topesc in  vase separate.

Galbenusurile se bat cu 100 gr zahar si 2 linguri apa.Albusurile se bat si ele spuma si se adauha restul de zahar.

Untul topit se adauga peste spuma de galbenusuri,la fel si ciocolata topita dupa ce s-a racit .

Adaugam si faina si apoi albusurile,amestecand incet cu o paleta ca sa nu se lase compozitia.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si compozitia obtinuta se pune la cuptor pentru 35 de minute.

 Crema 1:

500 gr mascarpone

3 galbenusuri

50 gr zahar tos

400 ml frisca lichida

150 gr zahar praf

Vanilie

150 ml sirop de compot

1 plic gelatina.

Frisca se bate si se pune la frigider.

Gelatina se hidrateaza cu 100 ml apa rece.

Crema Mascarpone se freaca cu 150 gr zahar praf,pana devine spumoasa.

Galbenusurile se amesteca cu 50 gr zahar tos,vanilia si 150 ml sirop de compot si se pune pe aburi.Se amesteca pana cand are consistenta unei smantani(cam 20 de minute)

Gelatina se incalzeste pe bain marine si apoi se pune peste crema de galbenusuri racita,apoi compozitia se adauga peste crema de mascarpone .

Incorporam incet si frisca batuta si lasam la frigider.

 Crema 2:

1 plic Crema Ole cu gust de capsuni

100 ml frisca lichida

150 ml sirop din compot de visine

150 ml lapte

Se amesteca toate si se bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa.

Asamblare:

Peste blat se pune jumatate din Crema de mascarpone,visine din compot,apoi Crema 2 si cealalta jumatate de Crema Mascarpone.

 Pentru ornat am topit ciocolata cu frisca lichida,am glazurat cateva visine din compot(tare mi-a placut efectul) si cam atat…….

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ispita ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Foite cu crema de lamaie 2

Postat de Creatsa

Foite cu crema de lamaie 2

Foi: Mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat cateva minute pana se topeste zaharul. Adauga treptat uleiul,amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele si omogenizeaza bine. Adauga...

Citeste continuarea

Prajitura Fulg de nea

Postat de licurici_lra

Prajitura Fulg de nea

Pentru blat, se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitia cu galbenusuri. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2010, 23:04
Am venit! Cred ca se topesc in gura!
la 11.09.2010, 23:09
direct favosalivez pe bune cred ca e super buna vai cu 5 furcu cat pot papa
la 11.09.2010, 23:11
Corina @Nadina,e nemaipomenit de bunaam zis ca nu mai fac ca nu ma pot abtine as manca-o toata eu
la 11.09.2010, 23:14
dia noroc ca nu sant gravidape bune arata de nu se poate
la 11.09.2010, 23:16
Adica ce vrei tu sa zici Nadinaca noi nu putem pofti?....putem si inca cum

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking