Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!

Postat de Corina33 in Dulciuri
15 Aug 2013 | 19317 vizualizari
Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!

M-am gandit sa-mi fac cadou de ziua mea ceva buuuuun.....dupa ce am studiat mai multe torturi, a castigat acesta! E de vara pentru ca se face la rece, e rapid si contine tot ce-mi place: frisca, ciocolata, capsuni, biscuiti, nutella si branza! L-am facut in tavita de chec pentru ca da mai bine, dar se poate face si in forma rotunda de tort cu margini detasabile. La multi ani mie si haideti la o feliuta de tort bun bunut de te lingi pe degete!

Ingrediente

  • Primul strat:
  • 250 g biscuiti digestivi sau cu cereale
  • 250 g nutella sau crema de alune
  • 500 g capsuni
  • Al doilea strat:
  • 250 ml frisca lichida 30% grasime
  • 250 g branza quark 40% grasime
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic gelatina
  • Al treilea strat:
  • 250 ml frisca lichida 30% grasime
  • 200 g ciocolata neagra cu min.60% cacao
  • 2 linguri zahar tos
  • 30 g ciocolata alba

Mod de preparare

Se tapeteaza tava in care vom asambla tortul cu o folie alimentara. 

Biscuitii se zdrobesc astfel incat sa ramana si bucatele mai mari, apoi se amesteca cu nutella sau crema de alune. Se aseaza in tava compozitia si se niveleaza cu o lingura, apoi se da la frigider.

Capsunile se curata de codite si se spala, apoi se lasa sa se scurga pe un servetel absorbant.

Se pune gelatina la hidratat impreuna cu 4-6 linguri de apa pentru 10 minute, apoi se incalzeste la foc mic pana se dizolva, dupa care se lasa la racit.

Se mixeaza frisca la viteza maxima iar cand incepe sa se intareasca se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi cacaua, gelatina si branza reducand viteza la minim pana se incorporeaza toate. 

Se aseaza capsunile una langa alta pe doua randuri, peste blatul de biscuiti. Se toarna crema deasupra, cu grija sa se umple bine spatiul dintre capsuni, apoi se niveleaza deasupra si se da la frigider.

Pentru ultimul strat se incalzeste frisca impreuna cu zaharul pana la punctul de fierbere. Se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca cu un tel pana la omogenizare. Se lasa 10 minute sa se raceasca amestecand din cand in cand.

Se toarna in tava ultimul strat si se orneaza deasupra cu ciocolata alba. Eu am avut bilute de ciocolata, dar se poate topi ciocolata alba si se orneaza dupa imaginatie.

Se da din nou la frigider, ideal ar fi 4-5 ore, sa se inchege bine toate straturile. Se taie cu un cutit bine ascutit sau cu un cutit zimtat, pe cat posibil cu sectiune in capsuni pentru ca da mai bine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ispita de ciocolata - Happy birthday to me!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (95)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert macarons cu crema de branza

Postat de deyutzky

Desert macarons cu crema de branza

1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina.   2. Cerneti intr-un bol compozitia...

Citeste continuarea

Faguri cu cacao si nuca

Postat de Pungasa_Rogue

Faguri cu cacao si nuca

Crema: Intr-o cratita se dilueaza amidonul cu putin lapte. Se adauga galbenusurile, zaharul, esenta, cacaua si restul de lapte, se amesteca si se fierb pana cand se ingroasa. Se lasa sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.08.2013, 23:20
la multi ani,tie
la 15.08.2013, 23:20
arata perfect! bravo!si la multi ani
la 15.08.2013, 23:21
arata nemaipomenit
la 15.08.2013, 23:23
La multi ani, draga mea!
Minunat desert!
la 15.08.2013, 23:23
Pai am vazut io ca asa se poarta Ela!

Vezi toate comentariile (95)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking