Ingrediente
- Aluat:
- 300ml lapte caldut
- 50g unt topit
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 500g faina
- 1 plic drojdie uscata
- Pentru deasupra:
- 1 ou
- 1lingura lapte
- Seminte de susan
- Seminte de mac
- Seminte de in
Mod de preparare
Aluatul, l-am facut in masina de paine, iar ingredientele le-am pus in cuva masinii, exact in ordinea enumerata mai sus. Am setat masina pt framantat si dospit, iar dupa 90’, aluatul era crescut frumos si gata de modelat.
Ungem planseta de lucru, cu ulei rasturnam aluatul si-l impartim in 12 bucati.
Luam cate o bucata, o rasucim, formam un sul, il indoim in mijloc, iar capetele le rasucim intre ele. Bucla de pe mijloc o ridicam si o asezam exact pe punctul de rasucire a celor doua capete si pe rand introducem capetele sub bucla. (vezi foto-sursa). Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat. Asezam japonezele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca inca 30’.
Intre timp batem oul cu laptele si cand japonezele sant bine crescute, le ungem bine cu o pensula, apoi presaram seminte pe fiecare, dupa preferinta. Le punem la copt, in cuptorul dinainte incins, pentru 25’.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Japoneze" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|