Jeleu de corcoduse rosii

Postat de iri_love in Dulceata / Gem
18 Iul 2012 | 4793 vizualizari
Jeleu de corcoduse rosii

...aceasta reteta o am de foarte multi ani , cam de vreo 12 ani, din revista practic in bucatatrie. acest jeleu il putem folosi nu numai la clatite dar merge foarte bine si la ornat torturile,pentru inghetata si chear pentru cheguri.

Ingrediente

  • 2kg de corcoduse ,
  • 2l apa,
  • 1kg de zahar

Mod de preparare

se spala corcodusele si se pun la fiert cu apa.    

cand au fiert corcodusele se strecoara si se paseaza bine ,iar zeama obtinuta se pune la fiert cu zaharul.  

spuma care se va forma se va scoate si se va lasa la fiert pana se va face o pasta semi groasa.  

se pune in borcane fierbinte(mie mi-a iesit 4 borcane de 400 gr). 

sa aveti pofta la orice il veti folosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de corcoduse rosii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dulceata de cirese

Postat de Pungasa_Rogue

Dulceata de cirese

Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste...

Citeste continuarea

Dulceata de ardei iuti

Postat de Oana

Dulceata de ardei iuti

Mai intai, pune la fiert intr-o craticioara otetul si zaharul si lasa-le pe foc pana se leaga si se formeaza un sirop. Intre timp, curata ardeii iuti de cotoare si seminte. Sfatul meu e sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.07.2012, 21:18
woow, de corcoduse n-am facut niciodata, super!!!
la 18.07.2012, 21:38
Interesant!
la 18.07.2012, 21:40
merisor panacris
la 18.07.2012, 22:54
nu prea am inteles aici "cand au fiert corcodusele se strecoara si se paseaza bine ,iar zeama obtinuta se pune la fiert cu zaharul. "
-pasta obtinuta,nu?
ca zeama e cea pe care o scurgi
la 19.07.2012, 05:25
nu ramaii cu zeama si o parte din pulpa corcoduselor ,restul il arunci

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking