Kafta libaneza

Postat de simona72 in Oaie
21 Feb 2013 | 9744 vizualizari
Kafta libaneza

Azi am avut pofta de multe mirodenii cu carne. M-am pornit la cumparaturi si am ajuns la macelarie. Prima oara am vrut sa fac o tocanita, dar mai apoi am vazut carne de mioara si am vrut neaparat ceva arabesc si plin de mirodenii. Asa a iesit aceasta reteta pe care o vazusem mai demult si am facut-o dupa gustul meu.

Ingrediente

  • 500 gr carne in amestec(oaie cu porc)
  • un ou
  • 3 catei de usturoi
  • seminte de chimen
  • seminte de coriandru
  • sare
  • piper
  • pasta de ardei iute
  • scortisoara
  • un praf de sumac
  • verdeturi proaspete:patrunfel, busuioc, menta

Mod de preparare

Carnea se spala si se curata de pielite, se da prin masina de tocat, se pune in castron si se adauga celelalte ingrediente: oul, usturoiul pisat, scortisoara macinata, sumac cit iei intre doua degete, semintele de chimen si coriandru pisate in mojar, sare, piper dupa gust, ardei iute cit dorim de iute, verdeturile tocate marunt. Se amesteca cu mana pina se incorporeaza toate ingredientele si se da la frigider pt o ora.

Betele de frigarui se pun in apa, iar cind carnea a stat suficient in frigider o scoatem si cu mina luam carne cit pt o chiftea mai mare si o facem sul pe batul de frigaruie. Se prajesc pe gratar sau in tigaie grill.

Am servit-o alaturi de salata. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta libaneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pentru început, am marinat carnea. Pentru aceasta am pregatit aparatul de vidat si caserola pentru marinare. Am spalat si uscat carnea, apoi am taiat-o în doua pentru a putea s-o...

Citeste continuarea

Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Pizza turceasca din carne de miel marinata cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver

Pentru marinata, punem carnea taiata in bucati mai mici, in caserola pentru vidare si o condimentam cu sare, piper, boia dulce si ghimbir. O amestecam bine sa se pudreze uniform cu aceste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2013, 17:07
Ce buna e! Am mancat la un restaurant in constanta!
la 21.02.2013, 17:38
Super! ce fain arata!
la 21.02.2013, 17:42
Nu am mai mancat asa ceva, dar este foarte, foarte interesanta. Super.
la 21.02.2013, 17:48
Sotul meu tragea de mine la macelarie sa nu cumpar carne de oaie, nu a avut incotro si am cumparat. A mincat tot din farfurie, iar baiatul meu a zis ca miroase minunat
la 21.02.2013, 17:51
Bravo, asta e cel mai important, sa le placa!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking