Ingrediente
- 500 gr carne in amestec(oaie cu porc)
- un ou
- 3 catei de usturoi
- seminte de chimen
- seminte de coriandru
- sare
- piper
- pasta de ardei iute
- scortisoara
- un praf de sumac
- verdeturi proaspete:patrunfel, busuioc, menta
Mod de preparare
Carnea se spala si se curata de pielite, se da prin masina de tocat, se pune in castron si se adauga celelalte ingrediente: oul, usturoiul pisat, scortisoara macinata, sumac cit iei intre doua degete, semintele de chimen si coriandru pisate in mojar, sare, piper dupa gust, ardei iute cit dorim de iute, verdeturile tocate marunt. Se amesteca cu mana pina se incorporeaza toate ingredientele si se da la frigider pt o ora.
Betele de frigarui se pun in apa, iar cind carnea a stat suficient in frigider o scoatem si cu mina luam carne cit pt o chiftea mai mare si o facem sul pe batul de frigaruie. Se prajesc pe gratar sau in tigaie grill.
Am servit-o alaturi de salata. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Kafta libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|