Karavan szelet - gustarea beduinului

Postat de mihaelar63 in Pui
9 Dec 2010 | 10889 vizualizari
Karavan szelet - gustarea beduinului

Mancarica asta am mancat-o cand am fost la Budapesta . MI-am trimis translatorul ,hi-hi-hi [ pe fiul meu Andrei , caci eu nu prea pricep ] sa intrebe cum se prepara . Cat despre traducerea denumirii , este aproximativa , pe cati am intrebat , atatea variante mi-au dat , dar i-ar putea zice si mancare de popas in oaza .

Ingrediente

  • 1 kg piept pui
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 3 ardei : rosu+verde +galben
  • 2 cepe : rosie + alba 
  • 150 ml ulei 5 oua
  • 200 ml smantana [ mai  slaba]
  • 200 gr cas afumat
  • patrunjel verde ,
  •  codite de ceapa verde 

Mod de preparare

  1.  Pieptul de pui se spala , se portioneza , se bate bine , se condimenteaza cu sare , piper , boia busuioc , , pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Stropit cu ulei [ ce bun ar fi un spray cu ulei  de ala ce vad la tv !!! ] se da la cuptorul incalzit 15 minute cat sa fie aproape patruns .
  2.  Ardeii + ceapa , curatate si taiate julien, pestisori ,sarate se prajesc 1-2 minute , nu mult genul stir-fry. Se distribuie in tava peste pieptul de pui . deasupra se rastoarna ouale batute cu smantana , sare si piper .
  3.  Se decoreaza cu bucati de cas afumat si se da la cuptor atat doar cat sa se topeasca casul si sa ,,,se inchege '' oul cu smantana .
  4.  Serviti cu vetrdeata presarata alaturi de garnitura preferata . Noi am avut garnitura de cartofi aurii taiati rondele .
Daca ti-a placut reteta noastra "Karavan szelet - gustarea beduinului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui umplut cu farinheira

Postat de cristeena20

Piept de pui umplut cu farinheira

- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati. - Farinheira se pune...

Citeste continuarea

Pui Sultanica

Postat de Sidy

Pui Sultanica

Carnea de pui transata in bucati potrivite, spalata si stearsa cu un servet de hartie , se pune la rumenit intr-o tigaie, dupa ce am asezonat-o .O rumenim pe toate partile, apoi o scoatem din...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.12.2010, 14:52
o mancarica consistenta a la ungaria 5f
la 09.12.2010, 14:53
buuuna
la 09.12.2010, 14:54
Poftiti la mancare pentru beduini
Pe aceasta cale tin sa multumesc Nadinei , vazand reteta ei de cremvusti ,, imbracati '' , mi-am amintit sa postez si eu
la 09.12.2010, 14:55
Kami , Retetegg dar ce buunnaaa
la 09.12.2010, 14:56
am venit şi am poftit

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking