Ingrediente
- 1 litru bulion(si asta tot home made,altfel unde e farmecul?)
- 12 ardei rosii(de preferat kapia)
- 8-12 ardei iuti(sau dupa gust,cat de iute vrei sa fie produsul final)
- 5 gogosari rosii
- 1 telina
- 1 ceapa mare
- sare,dupa gust
- piper,enibahar,busuioc,sau ce alte mirodenii va mai plac
- 1 canita zahar(100 g)
- 50 ml otet
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Ardeii,ardeii iuti si gogosarii se desamburesc si se spala.Ceapa se curata si se spala.Telina,la fel.Apoi se dau toate prin masina de carne.Se amesteca cu bulionul si sarea si se fierb la foc incet.Se amesteca din cand in cand.
Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga otetul,zaharul,uleiul si mirodeniile si se mai fierbe 15 min.
Se strecoara prin sita ,se pun 4 aspirine pisate,se amesteca bine si apoi se pune in borcane.Din aceste cantitati rezulta aprox.4 borcane de 400 g.Ceea ce rezulta(cojile de ardei,gogosar) nu trebuie aruncate,se pun in borcan si se folosesc la ciorbe,tocanite,daca vreti.
In tava cuptorului de aragaz se pun cateva foi de ziar,se pun borcanele cu compozitia si apoi se da drumul la foc mic,pana se incalzeste bine cuptorul,apoi se stinge focul si se lasa borcanele acolo pana se racesc complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|