Ingrediente
- 4 kg. rosii;
- 750 gr. ceapa alba;
- 200 ml. ulei;
- 200 ml. otet alb;
- 300 gr. zahar;
- 10 boabe ienibahar;
- piper boabe;
- 5-6 linguri sare grunjoasa;
- 4-5 foi de dafin;
- 1 lingura plina cu boia dulce/iute (eu am pus dulce ca sa poata manca si baietelul meu)
Mod de preparare
Oparim rosiile in apa fierbinte si le curatam de coaja. Le taiem in jumatate sau sferturi daca sunt foarte mari.
Curatam cepele de coaja si le taiem julienne. Le punem la calit in ulei. Cand devine aurie, adaugam peste ea rosiile taiate.
Adaugam zaharul, restul de condimente si lasam la fiert la foc mic, timp de 1 ora, amestecand foarte des.
Luam de pe foc si pasam totul cu un mixer manual pana obtinem o pasta. Punem iar pe foc si mai lasam sa fiarba 20-30 minute pana ce capata o consistenta vascoasa.
Potrivim de sare si piper.
Incalzim in cuptor 4-5 sticle (de 750 ml) si le sterilizam.
Turnam ketchup-ul in sticlele fierbinti si le invelim in paturi lasandu-le acolo pentru 2 zile pana cand se racesc complet. Le pastram la loc intunecat si racoros.
Se poate folosi dupa 2-3 zile.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|