Ingrediente
- 2,5 kg rosii
- 2 kg kapia curatat
- 2 kg gogosar curatat
- 2 linguri otet balsamic
- o lingura miere
- 4 foi dafin
- 3-4 linguri zahar
- 7-8 linguri sare
- o lingurita rasa tahon uscat
- o lingurita rasa busuioc uscat
- o lingurita scortisoara
- o lingura miere
- o lingura pudra de usturoi (sau usturoi proaspat, pisat)
- o lingurita boia de ardei dulce
- 1/2 kg ulei
Mod de preparare
noo, mpai notati asa:
-treceti lama cutitului pe fiecare rosioara spalata bine, apasand usor pe toata suprafata,, cu lama inclinata intr-un unghi de 45 grade.
La ce bun treaba asta? Mpai pielita se va lua fff usor; pacat ca n-am un video sa va arat.
Ideea e sa luati pielita de pe rosii.
Le bagati la robot , le tocati fin , cat de fin puteti si le puneti la fiert intr-o oala cu fund dublu.
Cat le lasati la fiert spalati si curatati kapia si gogosarii de cotoare , apoi ii bagati la robot si-i tocati.(sau prin masina de tocat carne).
Ii puneti peste rosii dupa ce au trecut 30 min de cand au inceput sa fiarba.
Dupa alte 30 minute dupa ce ati adaugat gogosarii si kapia, puneti uleiul si toate condimentele.
Fierbeti timp de 2 ore - 2 ore si jumatate.(nu uitati sa amestecati pe fundul oalei, mai ales in cea de-a doua ora, sa nu afumati grozavia :)) )
Sterilizati sticlutele/ borcanele si turnati amestecul fierbinte punand lama unui cutit sub fundul sticlei.
Le infiletati si le mai bagati in cuptorul preincalzit la foc mic mic, pentru o ora.
Si gata.
Nu fu' greu, asa-i?:))
Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup de casa - sau- pasta din rosii, gogosar si kapia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|