Ketch-up foarte picant facut in casa si fara conservant

Postat de FlaviaD in Conserve
25 Sep 2013 | 3530 vizualizari
Ketch-up foarte picant facut in  casa si fara conservant

Acum e sezonul bunatatilor fiindca se gasesc de toate la tarabe si preturile sunt bune. Deci la treaba cu noi ca sa avem toata iarna cu ce ne condimenta mancarurile. Acest ketch-up sta foarte bine peste iarna, fara conservanti si fara aditivi. Poate fi adaugat in alte preparate sau poate fi servit ca atare.

Ingrediente

  • 2 kg rosii foarte coapte
  • 2 kg ardei capia
  • 200 g zahar brut
  • 20 ardei iuti
  • 1 lingura de sare grunjoasa
  • 1 ceasca de cafea ulei de porumb
  • condimente (piper alb, maghiran)

Mod de preparare

Pentru a obtine acest ketch-up delicios mai intai am dat rosiile si ardeiul capia pe razatoare si impreuna cu o lingura de sare grunjoasa le-am dat drumul sa fiarba intr-o oala incapatoare fara ulei, doar in suc propriu.

Pentru ca am ocolit conservantii a fost nevoie sa fierb destul de mult ketch-upul meu, adica din cantitatea initiala am ramas cu un sefert. Ceea ce inseamna ca legumele trebuie fierte pana ce scade cam tot scul lor si obtinem un continut destul de gros.

Cand legumele scazusera la jumatate am adaugat zaharul brut si ardeii iuti taiati cubulete, mentionez ca am folosit o cantitate mare de ardei iute tocmai pentru a obtine un ketch-up foarte picant. Tot aici am adaugat si ceapa taiata si ea marunt.

Am mai lasat sa fiarba si cam cu 20 de minute inainte de final, cand mai aveam in oala doar foarte putin suc de la legume, am adaugat ulei de porumb. Am lasat sa fiarba in continuare pana ce am obtinut textura dorita de mine, adica o compozitie destul de groasa si am oprit focul.

Am inceput sa umplu borcanele pe care mi le pregatisem dinainte – spalate si uscate toate fara nici un strop de apa – am pus ulei la suprafata si am intors fiecare borcan in parte cu fundul in sus. Le-am lasat asa pana s-au racit complet si abia apoi le-am depozitat in camara.

Din cantitatile prezentate mai jos am obtinut cele 3 borcane care se regasesc in imagini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketch-up foarte picant facut in casa si fara conservant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei copti la borcan fara otet

Postat de Ksenya

Ardei copti la borcan fara otet

Adeii ii spalam si ii coacem,apoi ii punem intr-un castron presuram cu sare si acoperim pentru 20 minute, astfel se vor curata mai usor si mai rapid. Dupa ce i-am curatat si am scos toate...

Citeste continuarea

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2013, 22:26
Gustos si sanatos
la 25.09.2013, 23:19
la 26.09.2013, 06:12
la 26.09.2013, 06:25
la 26.09.2013, 09:09

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking