Ketchup picant

Postat de Sim0naWorld in Bulion
27 Sep 2012 | 10688 vizualizari
Ketchup picant

Anul asta am intrat si eu in randul gospodinelor si am inceput sa fac cate ceva pentru camara. Nu va ganditi ca m-am apucat eu conserve d-alea obisnuite... Eiii nuuu, eu am dat-o in chestii mai speciale.. Si cum am poftit rau de tot la ketchup-ul facut de Cristina aka DivaInBucatarie, a trebuit musai sa-mi fac timp sa-l fac si eu! Si culmea in doua ture!! :) Sursa: http://www.divainbucatarie.ro/ketchup-picant/

Ingrediente

  • 2 kg rosii coapte
  • 0,5 kg ardei capia
  • 150 g mar
  • 250 g ceapa alba
  • 100 g telina
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri sare
  • 1 lingurita piper
  • ½ lingurita cimbru
  • ½ lingurita oregano
  • 1 baton scortisoara
  • 100 g zahar (optional)
  • 30 ml otet
  • 2 ardei iuti
  • 1 lingura fulgi ardei iute
  • 10 frunze busuioc
  • 1 aspirina

Mod de preparare

Asta este varianta la prima tura, respectand reteta originala:

Am  spalat bine toate legumele si marul. Rosiile le-am taiat in patru, eliminand cotorul, apoi am taiat in bucati. Ardeii i-am taiat pe jumatate, eliminand cotorul si semintele, apoi i-am taiat fasii de cca 1 cm. Ceapa si telina, curatate, le-am taiat marunt. Marul l-am curatat de coaja si l-am taiat si pe el marunt. Cateii de usturoi i-am curatat si cu lama unui cutit i-am strivit. Am pus toate intr-o cratita care nu lipeste, pe foc potrivit. Am lasat sa fiarba cca 45 minute, pana ce si telina era fiarta. Am oprit focul si am lasat cateva minute sa se mai racoreasca, apoi am pasat cu blanderul. Apoi am dat compozitia printr-o sita, pentru ca pasta sa fie cat mai fina.

Am pus din nou pe foc sosul, adaugand zaharul, oretul, ardeii iuti taiati feliute si fulgii de ardei, si am lasat sa fiarba 30 minute. Cine doreste poate strecura din nou sosul de semintele ardeilor, eu n-am facut-o.. imi place sa simt semintele.

Am adaugat condimentele: sare, piper, cimbru, oregano, batonul de scortisoara si am lasat sa fiarba cca 1 ora. Am adaugat frunzele de busuioc si am mai lasat sa fiarba cca 30 minute. Cand compozitia a capatat o consistenta groasa, inseamna ca este gata. Cu cateva minute inainte sa opresc focul, am pus si aspirina pisata marunt. Inainte de a opri focul am sos din sos batonul de scortisoara si o parte din frunzele de busuioc (n-am reusit pe toata si m-am gandit ca nu-i bai daca raman acolo).

Intre timp am sterilizat borcanele in cuptor.  Am pus compozitia fierbinte in borcanele calde, am pus mai intai o folie, apoi capacul si le-am invelit intr-o patura pana a doua zi.

Mie mi-au iesit 2 borcane de 500 g si inca un castronel mic.

Sosul a iesit putin cam dulce.. probabil rosiile au fost cam dulci, iar eu n-am mai gustat. De aceea ar fi bine sa nu puneti toata cantitatea de zahar odata. In rest, a foat perfect!!! Fin, dulce-picant!!

In tura a doua, am dublat cantitatile, am renuntat la zahar si am marit putin cantitatea de fulgi de ardei iute, iar deasupra fiecarui borcan am pus putin ulei. A iesit potrivit de dulce si foarte-foarte picant!!!

Vi-l recomand cu mare drag!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup picant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv spirale cu branza si sunca

Postat de mihaelar63

Aperitiv spirale cu branza si sunca

 Foietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte...

Citeste continuarea

Muschiulet de porc cu castane de apa si rosii cherry la slow cooker Crock-Pot

Postat de panacris

Muschiulet de porc cu castane de apa si rosii cherry la slow cooker Crock-Pot

Mușchiulețul se spală, apoi se șterge, se unge cu mirodenii și se pune în vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot 4.7L Digital. Aparatul se conectează la sursa de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2012, 20:24
Trebuie prezentat lângă pizza.
la 27.09.2012, 20:25
e buuun, vin la tine cand o sa fac pizza
la 27.09.2012, 20:29
Cred ca este o mare bunatate Uite asa putin cate putin faci de toate
la 27.09.2012, 20:30
Da poate urmeaza si pizza.Asteptam
la 27.09.2012, 20:40
delicios de bun!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking