Kinder fetta al latte

Postat de LauraA in Prajituri
12 Sep 2011 | 13297 vizualizari
Kinder fetta al latte

Simplu de facut, delicioasa si racoroasa, e ideala pentru copii pentru ca e facuta in casa si automat e mult mai sanatoasa decat cea din comert.

Ingrediente

  • 1.Pentru foi
  • 120 gr unt moale
  • 120 gr albusuri(mie mi-au intrat albusurile de la 4 oua mijlocii)
  • 120 gr zahar pudra
  • 120 gr faina
  • 6 linguri cacao dulce (eu am avut numai 2 si e mai deschisa la culoare)
  • 2.Pentru crema:
  • Aveti de ales intre 2 variante:
  • Prima varianta:
  • 255 gr lapte condensat
  • 165 gr unt moale
  • A doua varianta(mult mai practica si mai usoara ca gust):
  • 350 gr frisca lichida
  • 3 linguri mari de miere

Mod de preparare

Eu am ales a doua varianta pentru ca mi s-a terminat laptele condensat.O sa pun reteta laptelui condensat cand il voi reface

FOILE:

Mixam foarte bine untul cu zaharul, dupa care adaugam peste unt albusurile batute ffff bine si amestecam cu grija. Dupa ce am incorporat albusurile in unt adaugam faina amestecata cu pudra si eventual cu 1 lingurita praf copt.Va sfatuiesc sa dati mixul de faina si cacao prin sita ca sa nu avem cocoloase,. Amestecam usor pana la completa absorbtie.Asa arata compozitia finala

Dam drumul la cuptor la 200 grade si pana se incinge intindem foile.Din jumatate de compozitie intindem aluatul cu o spatula cat mai regulat putem direct pe foaia de copt care va sta in tava: bagam prima foaie in cuptorul superincins si o tinem 4 minute pe ceas (nici mai mul nici mai putin).O sa vedeti ca imediat ce bagati foaia la cuptor se inchide la culoare si devine lucioasa.In 4 minute din lucioasa suprafata devine mata si atunci inseamna ca e gata: O scoatem si o lasam sa se raceasca.Procedam la fel cu a doua foaie.

Crema:

Ca sa nu avem probleme ca nu se bate bine frisca bagam intotdeauna vasul gol in care urmeaza sa mixam frisca pentru 5 minute in congelator,asa el va fi rece tot timpul mixatului. Deci batem frisca bine bine, adaugam mierea si mixam din nou vreo 5 minute pana se intareste bine crema. Aici o poza cu vasul inclinat ca sa vedeti cat e de tare. Gata crema

Pentru ceallalta varianta mixati spuma untul minim 5 minute dupa care adugati tot laptele condensat si mai mixati inca vreo 5 dupa care bagati crema pentru cel putin jumatate de ora in frig.Daca faceti aceasta varianta incepeti sa faceti inainte crema si apoi foile.

Asamblare:

Intindem crema pe o foaie complet rece (eu am pus toata crema desi a fost cam multuta,eu zic ca se poate face doar din jum de ingrediente)

O acoperim cu cealalta foaie si cu un facalet trecm usor peste prajitura ca sa nivelam crema.Faceti treaba asta cu blandete pana simtiti ca e crema egala dedesubt si bagam kinderul nostru la frigider pentru 1 ora

Dupa 1 ora scoatem prajitura,ii taiem frumos marginile si o taiem in fasiute ca cele din imagine.Mie mi s-a lipit un pic facaletul de foaie ca am apasat cam tare de asta am spus sa il rulati cu atentie sau eventual sa folositi un facalet de silicon.

Este delicioasa si nu e greu de facut.Foile se topesc in gura nu sunt scortoase.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder fetta al latte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata  Am pus gelatina la hidratat in apa rece, am stors mandarinele. Sucul de mandarine l-am pus intr-un castron de inox, am...

Citeste continuarea

Desert checul mofturosilor

Postat de MotanLaOale

Desert checul mofturosilor

Se poate folosi orice marime de pahar respectand proportiile in functie de cantitatea care doriti sa iasa. Intr-un castron se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2011, 10:46
am salvato la favorite
la 12.09.2011, 10:51
o minunatie
la 12.09.2011, 10:53
ooo ce bunatate
la 12.09.2011, 11:06
bun bun
la 12.09.2011, 11:57
vreau si eu

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking