Ingrediente
- 150 g unt
- 250 g faina
- 100 g migdale
- 1 ou
- 1 pachetel zahar vanilat
- 100 zahar
- 70 g zahar pudra pentru decorat
- ciocolata amaruie (optional)
Mod de preparare
Mai intii de toate, punem migdalele in apa clocotita, pentru a le putea curata mai usor (sau le cumparam gata "dezpielitate"), apoi le macinam. Intr-un castron destul de incapator, cernem faina, adaugam migdalele macinate, zaharul, zaharul vanilat, oul, untul taiat bucatele, amestecam bine toate ingredientele cu mina (cu mixerul vor zbura ingredientele prin bucatarie) pina vom obtine un destul de tarisor. Strivim aluatul dindu-i forma de piine, il punem intr-o folie (eu l-am strivit intr-o punga de nylon), si-l dam la frigider pentru cel putin doua ore.
Dupa cele doua ore de stat la rece, scoatem aluatul din frigider, il taiem in bucatele (circa 22 g una) si facem snururi dindu-le forma de potcoava de cal. Asezam potcoavele in tava de aragaz in care am pus hirtie de copt, iar cit timp se incalzeste aragazul la 170 de grade, lasam potcoavele la rece, asa nu riscam sa se turteasca si isi vor pastra forma de potcoava, dupa care le bagam in cuptorul preincalzit, pentru 15-17 minute.
Scoatem tava din cuptor, bagam a doua tava, iar cind sint reci, inmuiem capetele in ciocolata topita la MO, le lasam pe un grilaj sa se usuce bine ciocolata, apoi le pudram cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Kipferl cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|