Tort de ciocolata a la Nico

Postat de nico15 in Torturi
7 Ian 2013 | 2397 vizualizari
Tort de ciocolata a la Nico

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • ½ de plic de praf de copt
  • 1 capacel apa de trandafiri
  • Seminte de la o pastaie de vanilie
  • Crema:
  • 450 ml frisca lichida
  • 300 g de ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 30 ml de cognac
  • Grazura:
  • 200 g de ciocolata amaruie 57-70% cacao
  • 100 g de unt
  • esente
  • 1 lingura de ulei pentru luciu
  • Décor:
  • Decoratiuni din zahar ars
  • Decoratiuni din ciocolata topita
  • Fructe de physalis
  • 150 g de fulgi de migdale

Mod de preparare

Separam ouale,  albusurile le batem cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devine ca o spuma. Adaugam treptat albusul in galbenusuri si continuam sa amestecam. In alt vas punem ingredientele uscate dupa ce in prealabil le-am cernut, iar peste ele incepem sa adaugam compozitia de oua pana se va omogeniza dupa care adaugam semintele de la pastaia de vanilie si apa de trandafiri.

Tapetam o tava circulara de 25 cm, turnam compozitia de piscot si o dam la cuptor la 180 de grade 30 de minute, dupa care incercam sa fie facut, testul cu scobitoarea.

In acest timp ne apucam de crema, punem pe foc la bain-marie, ciocolata si frisca lichida, cand este dizolvata complet luam de pe foc si lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider de preferat ar fi sa o lasam peste noapte.

A doua zi facem siropul cu care vom insiropa blatul taia in doua parti egale, dupa care adaugam crema si jumatate din cantitatea de migdale trase la tigaie fara grasime, adaugam a doua parte a tortului si adaugam crema atat deasupra cat si un laterala si mai dam 30 de minute la frigider, timp in care ne vom apuca de glazura pentru finalizarea tortului, punem ciocolata rupta in bucati la bain- marie, adaugam untul, uleiul si lasam sa se topeasca, dupa ce luam de pe foc adaugam si esentele.

Scoatem tortul din frigider si vom adauga glazura putin racita, atat deasupra tortului cat si in laterale. Cu un cutit mai lat vom aranja fulgii si praful de migdale. Adaugam si decoratiunile din zahar, ciocolata si cateva fructe de physalis.

Pofta Buna si va doresc tuturor colegilor participanti pe acest site si Bucatarasului Sef, un an 2013 senzational plin de realizari iar Ioanelor si Ionilor inca o data "La Multi Ani" si va dedic acest tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Retete similare

Desert tort cu mousse de piersici

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu mousse de piersici

Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul...

Citeste continuarea

Desert tort de mere insiropat cu zahar ars

Postat de Oana

Desert tort de mere insiropat cu zahar ars

Poti sa pregatesti tortul intr-o forma cu pereti detasabi, dar risti sa curga caramelul in timpul coacerii. De aceea, eu voi folosi o oala. Pune zaharul la topit si cand incepe sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2013, 23:07
la 08.01.2013, 11:12
bestial
la 08.01.2013, 13:35
Bunnnn
la 08.01.2013, 14:45
superb arata

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking