Kipferl cu vanilie

Postat de Dnelutza in Dulciuri
22 Feb 2010 | 8782 vizualizari
Kipferl cu vanilie

Acesti biscuiti/fursecuri se prepara pentru Craciun si sint nelipsiti de pe mesele locuitorilor Vienei, iar in cofetarii sint serviti alaturi de un ceai cald sau o ciocolata calda.

Ingrediente

  •  150 g unt
  • 250 g faina
  • 100 g migdale
  • 1 ou
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 zahar
  • 70 g zahar pudra pentru decorat
  • ciocolata amaruie (optional)

Mod de preparare

Mai intii de toate, punem migdalele in apa clocotita, pentru a le putea curata mai usor (sau le cumparam gata "dezpielitate"), apoi le macinam. Intr-un castron destul de incapator, cernem faina, adaugam migdalele macinate, zaharul, zaharul vanilat, oul, untul taiat bucatele, amestecam bine toate ingredientele cu mina (cu mixerul vor zbura ingredientele prin bucatarie) pina vom obtine un destul de tarisor. Strivim aluatul dindu-i forma de piine, il punem intr-o folie (eu l-am strivit intr-o punga de nylon), si-l dam la frigider pentru cel putin doua ore. 

Dupa cele doua ore de stat la rece, scoatem aluatul din frigider, il taiem in bucatele (circa 22 g una) si facem snururi dindu-le forma de potcoava de cal. Asezam potcoavele in tava de aragaz in care am pus hirtie de copt, iar cit timp se incalzeste aragazul la 170 de grade, lasam potcoavele la rece, asa nu riscam sa se turteasca si isi vor pastra forma de potcoava, dupa care le bagam in cuptorul preincalzit, pentru 15-17 minute. 

Scoatem tava din cuptor, bagam a doua tava, iar cind sint reci, inmuiem capetele in ciocolata topita la MO, le lasam pe un grilaj sa se usuce bine ciocolata, apoi le pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kipferl cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

Postat de Corina33

Vanille Kipferl - Fursecuri semiluna cu vanilie

Se mixeaza Rama mit butter cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, se adauga semintele din pastaia de vanilie si galbenusurile si se mai mixeaza putin. Se amesteca faina, cu migdalele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2010, 17:14
vaaaaai, sunt fursecurile mele preferate
la 22.02.2010, 17:14
imi plac si sunt sigura k sunt super
la 22.02.2010, 18:02
De cind le-am facut sint si preferatele mele, Ionix
la 22.02.2010, 18:02
Multumesc, Rocsi ! sint bune si dispar rapid
la 22.02.2010, 18:42
ce potcovite frumoase si sunt convinsa ca snt si delicioase....le trec la favorite....

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking