"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Postat de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri
29 Mar 2011 | 4541 vizualizari
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Pe vremea cand abia ce intrase in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor, propuneam un dulce al carui istorioara e chiar mai dragalasa decat dulcele in sine. Este vorba de o crema de ciocolata in mai multe arome, fiecare aroma in cupa ei separata. Se mananca-n doi, fiecare gustand din alta cupa pentru ca apoi sa ghicesti aroma partenerului/partenerei printr-un sarut :) Trec mai jos ingredientele si cantitatile folosite de mine dar in functie de cate cupe vrei sa faci, mai poti adauga. Eu am facut doua cupe, una cu aroma de portocala si alta cu aroma de menta. Poti folosi chiar si ardei iute, pentru o ciocolata spicy.

Ingrediente

  • 5-6 linguri smantana dulce (sau mai multa pentru o crema si mai cremoasa)
  • o portocala
  • o mana de fruze de menta proaspata
  • 2 ciocolate amarui (max 75%)

Mod de preparare

Intr-un ibric se pun pe foc 2-3 linguri de smantana cu menta tocata, intr-un ibric 2-3 linguri de smantana cu 2-3 linguri de suc de portocala si intr-un alt ibric ciocolata facuta bucatele la topit (la bain-marie). Cand smantana incepe sa fiarba se ia de pe foc si se strecoara cea cu menta. Se pune fiecare in cate-un bol iar deasupra se toarna ciocolata si se amesteca. Crema se poate servi calda sau rece (in prima varianta este cremoasa, rece se va intari, capatand consistenta unei ciocolate mai cremoase). Sa va iubiti mult!

Daca ti-a placut reteta noastra ""Kiss & Tell" - crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Postat de RuxyRux

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Blatul de negresa: Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in...

Citeste continuarea

Clatite cu mere si scortisoara in compozitie

Postat de merisor67

Clatite cu mere si scortisoara in compozitie

Decojim merele si le dam pe razatoare. Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana la diluarea acestora, apoi adaugam uleiul, merele, scortisoara, iaurtul in care am dizolvat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.03.2011, 22:16
noi am scapat ca ne-ai divulgat aromele
la 29.03.2011, 22:18
la 29.03.2011, 22:27
Ce prezentare!
la 29.03.2011, 22:31
Asa e, bucatarul stie mereu secretul
la 29.03.2011, 22:33
Ina, Elena, multumesc !

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking