Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE

Postat de divainbucatarie in Prajituri
9 Apr 2011 | 5842 vizualizari
Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 100 g unt – la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 2 oua + 1 ou pentru uns
  • 125 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • fulgi de migdale pentru topping
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam laptele, ouale si faina (in faina am pus praful de copt si sarea) alternativ. La sfarsit adaugam coaja de lamaie si esenta de vanilie.

Lucram aluatul cu mana pentru a obtine o textura mai neteda. Luam aluatul si il rasucim in fasii subtiri de peste 20 cm lungime apoi le rasucim in forme diverse.
Ungem cu oul batut si presaram fulgi de migdale. Punem biscuitii pe hartie de copt si ii coacem la 180°C pentru 12-15 minute in cuptorul preancalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Koulourakia lambriatika – BISCUITI GRECESTI PENTRU PASTE" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

Postat de CulinaryRainbow

Clătite la cuptor cu rubarbă și bezea

   Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de...

Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

Postat de katty

Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2011, 10:07
...INTRESANT SA MAI AFLAM TRADITII DE LA ALTE POPOARE!
la 09.04.2011, 10:21
bei grecii astia papa paste cu biscuiti? ))))
la 09.04.2011, 10:29
la 09.04.2011, 10:53
ce grozavi
la 09.04.2011, 11:24

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking