Kȕrtos - cozonac secuiesc

Postat de lia in Dulciuri
30 Ian 2012 | 28225 vizualizari
Kȕrtos - cozonac secuiesc

Kȕrtos pt toti prietenii mei de pe bucatars :)) de aceasta data, cu nuca de cocos...sper sa va placa:-* Reteta cu nr 300 !

Ingrediente

  • Ingredientept aluat:  
  • 30 gr drojdie
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri zahar tos
  • 500 gr faina
  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 80 gr margarina
  • un varf de cutit de sare
  • Sirop    
  • 200g zahar
  • 100ml apa
  • Glazura  
  • 8 linguri zahar tos
  • 200g nuca de cocos

 

Mod de preparare

Am pus ingredientele pt aluat in masina de paine, am setat-o pt framantat si dospit si am lasat-o sa-si faca treaba.(Daca nu aveti masina, framantati un aluat normal din ingredientele date)

Intre timp am pus apa si zaharul pe foc si la-m lasat sa dea cateva clocote, mai exact pana s-a topit zaharul, apoi am dat siropul la rece.

Am amestecat nuca de cocos cu zaharul si le-am pus  intr-o tava, in care sa am suficient spatiu pt tavalitul formelor.

Dupa ce aluatul a dospit, l-am intins pe planseta presarata cu faina intr-o foaie de aprox 1cm grosime, pe care am taiat-o in fasii late cam de 2 cm .
Am uns formele, cu putina margarina si am infasurat  fasia de aluat, in spirala. Am uns cu sirop, spirala de aluat dupa care am tavalit-o prin zaharul cu nuca de cocos.

Am asezat formele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele si le-am pus in cuptorul dinainte incalzit,  pentru 20’.

I-am lasat cam 10-15 minute, sa se raceasca, apoi rasucind usor, i-am scos de pe forme.

Sant la fel de gustosi si calzi si reci deopotriva.

Pofta buna!

Ps:Cum se pot confectiona in casa, tuburile pt colaci  Aici  si inca un pont: infasurati mai multe tuburi, unul in altul, pentru a fi mai groase(eu asa am facut acum)

Daca ti-a placut reteta noastra "Kȕrtos - cozonac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (58)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

Postat de rocsi_1612

Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

Aluatul: Untul rece, taiat cubulete, il amestecam cu oul zi zaharul. Adaugam sarea, praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, iar la final, incorporam faina treptat. Amestecam pana...

Citeste continuarea

Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar

Postat de licurici_lra

Tarta cu capsune si cirese cu Green Sugar

Faina se cerne si se amesteca cu restul de ingrediente. Se framanta aluatul, pana se leaga, apoi se baga la frigider pentru cel putin o ora. Intre timp, fructele se lasa cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2012, 12:05
ce-mi place.
la 30.01.2012, 12:07
si eu si eu vreau
la 30.01.2012, 12:07
ce frumos ti-a iesit
felicitari harnicuto la cat mai multe retete delicioase
la 30.01.2012, 12:10
vreu si eu
la 30.01.2012, 12:20
si eu si eu

Vezi toate comentariile (58)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking