Amesteca carnea de porc, ceapa rasa, semintele de fenicul, pesmetul, oul si patrunjelul, intr-un bol mare. Asezoneaza bine ingredientele cu sare de mare si piper negru. Apoi, folositi-va de maini, pentru a amesteca totul bine. Formeaza carnea in patru chiftele si lasa-le la frigider pentru cca. 30 de minte, acoperite cu o folie alimentara.
Pentru prepararea cartofilor dulci aveti nevoie de:
- 2 kg cartofi dulci, decojiti si taiati bastonase
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurite de boia de ardei
- 1/4 lingurita de piper rosu
- sare de mare
Mode de preparare ca catofilor dulci:
Se incalzeste cuptorul la 230 grade C.
Asezoneaza bastoanele de cartofi dulci cu ulei de masline, boia de ardei, piper rosu si sare de mare. Imprastie apoi cartofii intr-un singur strat pe o tava de copt si se coace timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand, pana cand cartofii capata o culoare aurie.
..................................... revenim la burgeri ..............................................................
Se incalzeste o tigaie sau grillul la foc mare. Burgerii se gatesc pana sunt frumos rumeniti, aprox. 4-5 minute pe fiecare parte.
Asezati chiftelele peste chiflele de hamburger si puneti un strat de frunze de rucola, ardei iute/kapia si cateva felii de ceapa rosie. Se serveste cu cartofii dulci !!!