La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii

Postat de mitinita in Pui
20 Dec 2011 | 4735 vizualizari
La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii

Doar nu era sa vin cu mana goala la petrecere si ce mai bun de adus decat ceva de imbarligat limba. Acum va dau ceva usor,pe seara daca am timp ceva mai dificil:)) Aceasta tocanita se face de obicei cu suc de rodii,dar cum n-am avut,o idee sclipitoare imi dadu prin capusor. Sa folosesc fasiile de rodii uscate pe care le-a adus sotul copiilor.

Ingrediente

  • 1 piept de pui 
  • 1 ceapa mare,taiata cubulete 
  • 50 grame de migdale macinate 
  • 1 lingurita curcuma 
  • 1 fasie de rodii uscate sau suc de rodii sau concentrat de rodii 
  • sare ,piper 
  • Optional:
  • 2 vinete mici,taiate feliii rotunde 

Mod de preparare

Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul. 

Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti. 

Se infierbanta uleiul si se adauga ceapa. Cand incepe sa se caleasca se adauga migdalele macinate si curcuma. Se prajesc un minut dupa care se adauga bucatile de pui. Cand devin toate albe se adauga sucul de rodii. 

Se mai tine pe foc inca 5-10 minute si se opreste focul. Se adauga bucatile de vinete si se serveste cu orez cu sofran (o cana de orez,o cana si jumatate de apa si sofran).

De ce am pregatit o reteta iraniana? Fiindca atunci cand m-am inscris pe site nici nu era macar o sectiune pentru retetele din Iran si mi-am propus sa ajut eu la crearea ei. Si am reusit! Si voi mai continua sa adaug retete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pui cu ciuperci la cuptor

Postat de Lia1

Pui cu ciuperci la cuptor

1. Pregatesti o tava cu pereti mai inalti pentru cuptor. Ar fi bine sa aiba capac. 2. Am spalat carnea cu apa rece, am scurs-o bine de apa, am taiat-o cuburi cam de 2cm latura. 3. Intr-o...

Citeste continuarea

Indian Chicken Curry

Postat de mirela0911

Indian Chicken Curry

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa si se taie in bucatele potrivite. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se pune carnea. Se amesteca, se presara sarea si se lasa sa se rumeneasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2011, 13:49
la 20.12.2011, 13:52
la 20.12.2011, 13:57
buna
la 20.12.2011, 13:57
mena,tin pumnii la internet
la 20.12.2011, 13:57
Brunetica,vezi ca tu esti al 69-lea prieten

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking