Ingrediente
- -2 oua
- -2 linguri miere de albine
- -200 ml lapte
- -1 lingurita bicarbonat de sodiu
- -50 g unt
- -200 g zahar
- -300 g faina
- Pentru sosul de ciocolata:
- -200 g unt
- -250 g zahar
- -3 linguri cacao
- -4 linguri lapte
- + -250 g nuca de cocos
Mod de preparare
Mod de preparare: Zaharul, ouale, mierea si untul se pun intr-un castron si se mixeaza. Se adauga cate putina faina si cate putin lapte in care s-a dizolvat bicarbonatul se alterneaza pana se termina faina si laptele Aluatul trebuie sa aibe consistenta unei smantani groase. Se toarna intr-o tava 20/30 cm (tapetata sau cu hartie de copt) apoi dam la cuptorul preancalzit la 170°C pentru 15 minute Apoi reducem temperatura cuptorului la 150°C si mai lasam aproximativ 10 minute. Blatul se lasa la racit apoi se taie in patrate,in cuburi.
Glazura:
Iingredientele se pun intr-o oala si se lasa la foc mic, amestecand mereu(trebuie sa se topeasca zaharul si sa devina un amestec omogen)
Nuca de cocos(nuca pisata, bucatele de ciocolata) se pune pe o farfurie , glazura se pune intr-o tava lata(astfel se inmoaie mai usor patratele adica nu se imbiba prea tare cu galzura).
Daca ti-a placut reteta noastra "Lamingtons" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|