Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
23 Noi 2012 | 20119 vizualizari
Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde

Un fel gustos, specific zonei din care ma "trag" . Se poate servi la micul dejun, pranz, cina sau intre mese =))

Ingrediente

  • faina 1000 g,
  • drojdie proaspata 2 cuburi,
  • lapte 1 cana,
  • zahar 2 linguri,
  • un praf de sare,
  • ulei de palmier 300 ml.
  • Umplutura:
  • telemea de oaie uscata 350 g ,
  • Crema de branza Ceva fin de la Delaco 100 g,
  • smanatana 1 lingura,
  • marar tocat 1 legatura,
  • cozi de ceapa verde.

Mod de preparare

De data asta, am lasat-o pe Maricica sa se odihneasca, si am purces la treaba. Se iau citeva linguri din laptele caldut si se pun intr-un pahar. Se marunteste drojdia si se adauga la lapte, impreuna cu  zaharul si se lasa paharul acoperit sa se odihneasca, pina cind drojdia a crescut si a facut besici de aer. Se cerne faina si se face in mijloc un cuib in care se pune laptele caldut si o lingurita de sare. Se amesteca bine aluatul. Se adauga drojdia si se framanta bine. Aluatul trebuie sa fie moale, nu foarte rigid. Se lasa la crescut (acoperit) intr-un loc cald cel putin jumatate de ora.

Telemeaua se da pe razatoarea mica, se amesteca cu crema de branza, smantana, mararul si ceapa taiate marunt, pana se incorporeaza toate ingredientele.  

Din aluatul de langosi se ia o bucata si se intinde cit pentru un langos. Se ia o lingura-doua din compozitia de brinza si se pune in mijlocul aluatului. Se lipesc bine marginile una peste alta. Se pune la incins mult ulei intr-o tigaie (langosii trebuie sa pluteasca in ulei) si se pun langosii la fript. Se lasa la scurs pe o farfurie pe care s-a pus un prosop de bucatarie

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pachetele de primavara

Postat de Oana

Pachetele de primavara

Se curata morcovul de coaja, se spala impreuna cu dovlecel si varza. Se taie apoi julien foarte fin. Se incinge uleiul in wok si se trag legumele la tigaie pana devin al dente. Se adauga sosul de...

Citeste continuarea

Aperitiv cas din lapte de vaca

Postat de sufletista

Aperitiv cas din lapte de vaca

Laptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag. Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2012, 21:46
bune
la 23.11.2012, 21:47
ei hei ,,, ce as manca un langos ...doua, trei ,,,,
la 23.11.2012, 21:47
Foarte bune
la 23.11.2012, 21:49
Chiar de n-ai zis nimic şi de tofu tot apreciez la maxim, că eu nu-mi schimb părerile
la 23.11.2012, 21:50
Mmmmmm, ce buuuuuuun

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking