Lasagna

Postat de postavaru in Lasagna
27 Feb 2011 | 5643 vizualizari
Lasagna

nu este o reteta originala, este varianta mea, dar e foarte buna :).

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasgna
  • 600 g carne tocata (de preferat de vitel)
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 borcan rosii decojite
  • 130 ml vin rosu
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 frunza de dafin
  • 800 ml lapte
  • 50 g unt
  • 4 linguri faina
  • parmezan sau cascaval ras (~150 g)

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea sosului de carne. Curatam si taiem ceapa marunt. O punem la calit in 2 linguri ulei de masline. Cand a devenit translucida adaugam morcovul ras si mai calin cateva minute.

Adaugam apoi carnea si amestecam pana isi schimba culoarea.

Adaugam vinul si lasam sa fiarba pana scade iar apoi adaugam rosiile cu suc cu tot si condimentele. Completam cu 1/2 cana apa calda si lasam sa fiarba la foc mic. Daca mai trebuie mai adaugam apa.

Lasam sa fiarba cel putin o ora. Dupa ce a fiert potrivim de sare si piper.

Sosul bechamel:

Topim untul intr-o craticioara. Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza, fara sa se prajeasca faina. Adaugam treptat laptele cald si amestecam continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.

Dam de pe foc si condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava cu unt si punem un strat de sos bechamel apoi un rand de foi. Acoperim cu un strat de sos de carne si unul de sos bechamel. Urmeaza apoi inca un strat de foi si tot asa. Mie mi-au iesit patru straturi.

Ultimul strat va fi de foi pe care il acoperim cu sos bechamel.

Acoperim tava cu folie si dam la cuptor la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Scoatem apoi tava din cuptor, descoperim, si punem cascaval ras sau parmezan (eu am pus cascaval).

Dam tava la cuptor, neacoperita, inca 10-15 minute, pana se rumeneste.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se racoreasca apoi portionam.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de lasagna de post

Postat de rocsi_1612

Reteta de lasagna de post

Iata cum se prepara Reteta de lasagna de post Umplutura de legume: Ceapa curatata o tocati marunt. Ciupercile le spalati, le scurgeti bine de lichid si le mai taiati. Ardeiul rosu il...

Citeste continuarea

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Postat de oanapl

Reteta de lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac

Iata cum se prepara reteta de Lasagna cu carne de curcan, ciuperci si spanac Se începe cu sosul alb. Într-un vas se topește untul, se adaugă făina și se amestecă bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2011, 19:45
Ancuta imi place muuult varianta ta!
la 27.02.2011, 19:47
de mult ma tot tin sa incerc acest fel de mancare,arATA tare bine portia ta
la 27.02.2011, 19:54
mamaaaa.....cat de mult imi place lasagnaaaa..... arata delicios.....
la 27.02.2011, 19:54
nu am papat niciodata dar am auzit ca e buna
la 27.02.2011, 19:58
Anca si eu fac des,mancam si noi cu placere tu imi dai Lasagne si eu iti dau Tiramisu

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking