Ingrediente
- 1/2 pachet de foi lasagna
- sos bechamel (500 ml)
- 300 gr carne tocata de vita sau amestec cu porc
- o bucatica de carnat afumat
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1 lta boia
- 1 pahar vin alb
- ulei de masline, sare, piper, oregano uscat, busuioc verde, 2 foi dafin
- 1 lingura concentrat de legume
- 250 ml suc de lamaie (sau apsta de rosii amestecata cu apa fierbinte)
- cascaval razuit
Mod de preparare
Pregatim sosul bolognese: tocam ceapa marunt si zdrobim usturoiul. Punem intr-o cratita la calit impreuna cu ulei de masline. Adaugam concentratul de legume, carnatul tocay marunt si apoi carnea tocata. Amestecam bine si dupa 3 minute aduagam vinul alb. Lasma sa fiarba acoperit cca 5 minute. Adaugam dafin,sare, piper, boiaoregano uscat , pasta de rosii diluata ciu apa clocotita si lasam la fiert cca 15-20 minute la foc mic, amestecand continuu si aduagand apa fierbinte la nevoie. La final daugam busuiocul verde tocat fin.. Dam deoparte.
Facem sosul Bechamel (vezi reteta: din 50 gr unt, 50 gr faina si 450 ml lapte) sau il cumparam gata facut de la supermarket.
Pregatim vasul in care se face lasagna. Punem pe fund un strat de bechamel, acoperim cu un strat de foi de lasagna, avand grija sa acoperim toata suprafata, ungem foile cu bechamel cu generozitate si punem sosul bolognese. deasupra punem iar foile de lasagna, aranjandu-le bine. Apoi repetam: bechamel, bolognese si iar foile de lasagna. Deasupra trebuie sa fie foile si mult sos bechamel . Radem cascaval si parmezan si dam la cuptorul preincalzit la cca 180 grade pt aprox.35 minute, cand devine rumena deasupra . Invelim vasul cu folie de aluminiu si lasam in cuptor cca 5 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|