Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Postat de Mihaela11_jo in Lasagna
6 Feb 2011 | 5355 vizualizari
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Ingrediente

  • 18 foi lasagna
  • Cascaval ras sau branza mozzarella rasaPentru sosul de carne cu legume
  • 1/2 kg carne macinata de vita( trecuta de 2 ori prin masina de carne)
  • o ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • 8 rosii mari
  • 4 ardei de culori diferite( verzi, rosii, galbeni, albi)
  • 4 dovlecei mici ( zucchini)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite condimente mixte macinate: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir,foi de dafinPentru sosul alb
  • 1 litru lapte
  • 60 gm unt
  • 80 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit de nucsoara macinata-
  • 6 triunghiuri branza topita( eu am folosit branza “ La vache qui rit”)

Mod de preparare

Sosul de carne cu legume
Se taie marunt ceapa si usturoiul.
Ardeii se taie julien.
Dovleceii se taie in bucati mici.
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se pune intr-o cratita neaderenta uleiul de masline si se adauga ceapa, usturoiul, ardeii si dovleceii si se calesc cca 5 minute; se adauga apoi carnea macinata, sarea, condimentele si se mai lasa inca 5 minute sa se caleasca.
Se adauga rosiile decojite si taiate marunt si se lasa la fiert 20 de minute la foc mic.
Sosul alb
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina ; se prajesc impreuna avand grija sa nu prinda culoare; se adauga laptele treptat si se amesteca incontinuu pentru a nu face cocoloase.
Se adauga sarea si nucsoara; cand laptele incepe sa fiarba se adauga triunghiurile de branza topita.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
Foile de lasagna se fierb in apa cu sare si putin ulei 6 minute.
Se scurge apa si se pun sub robinetul cu apa rece imediat pentru a nu se lipii unele de altele.
Intr-o tava de cuptor adanca si cu dimensiunile de 26/35 cm se adauga 3-4 linguri din sosul de carne cu legume.
Se aseaza un rand de foi de lasagna, avand grija sa se suprapuna putin .
Se acopera cu un strat de sos alb si apoi un strat de sos de carne cu legume.
Se continua la fel: un strat de foi de lasagna, unul de sos alb si unul de sos de carne cu legume.
Se pun 3 straturi de foi alternative de lasagna ( la fiecare strat folosim 6 foi).
Peste ultimul strat se pune sos alb care se presara cu cascaval ras ( sau branza mozzarella) si piper proaspat macinat.
Se da la cuptorul incalzit la 200 de grade 30 de minute pana se rumeneste.
Se serveste calda.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita macinata si legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Postat de Dya

Lasagna cu ciuperci si piept de pui

Ciupercile se curata si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa, dupa care se toaca marunt si se calesc pentru 15-20 de minute, alaturi de ceapa,...

Citeste continuarea

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Postat de merisor67

Lasagna cu piept de pui si ciuperci

Tocăm carnea de pui, o condimentăm cu sare, piper, cimbru, busuioc și oregano și o lăsăm să se odihnească până pregătim celelalte ingrediente. Tocăm ceapa, radăcinoasele și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2011, 10:09
Arata de expozitie
la 06.02.2011, 10:42
foarte buna
la 06.02.2011, 13:32
tare buna
la 06.02.2011, 14:57
Va multumesc
la 06.02.2011, 15:15
eu sunt fan lasagna

imi place reteta

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking