Ingrediente
- 200 g spanac(congelat am avut eu)
- o ceapa mica
- un catel de usturoi
- 500 ml lapte
- 2 linguri faina
- unt(cat o nuca)
- 50 g telemea
- 50 g cascaval
- piper
- ulei
- o lingurita de ardei kapia de la borcan
- foi de lasagna
- 1/2 lingurita marar uscat
Mod de preparare
Am facut intai sosul alb: faina am desfacut-o cu lapte si am pus la fiert amestecand continuu ca sa nu se faca cocoloase. Am pus si untul si putin piper. Apoi am lasat deoparte. Ceapa am calit-o usor in putin ulei. Am pus spanacul decongelat si stors de apa, telemeaua data pe razatoarea mare, usturoiul pisat, mararul si o lingurita cu varf de ardei kapia de la borcan. Am amestecat usor pana la omogenizarea ingredientelor. Sare nu am mai pus fiindca era destul de sarata telemeaua.
Tava de chec am uns-o cu unt. Am pus putin sos alb, cat sa acopere fundul tavii. Am pus foaie de lasagna (nefiarta) apoi 1/2 din compozitia de spanac, apoi iar foaie de lasagna si restul compozitiei de spanac. Am pus alta foaie de lasagna, restul de sos alb si cascavalul dat pe razatoarea mare. Am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana s-a rumenit deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|