Legume asortate si carne de porc in aspic

Postat de merisor67 in Porc
17 Dec 2013 | 6871 vizualizari
Legume asortate si carne de porc in aspic

Initial am vrut sa fac o simpla piftie din picior proaspat de porc, dar eu nu sunt asa fan piftie, asa ca pentru mine am facut separat legume in aspic.

Ingrediente

  • 350 gr legume asortate (congelate)
  • 1 picior de porc(cel din spate)
  • 5 l apa
  • 5 capatani de usturoi
  • 1 lingura sare grunjoasa
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 varf lingurita piper

Mod de preparare

Im punga de legume am avut: mazare, morcov, fasole verde si ardei.

Mi-au iesit 4 portii de piftie simpla si 4 mai micute cu legume.

Punem un vas cu 5 l apa la fiert.

Portionam piciorul de porc astfel incat sa aiba loc in oala il spalam bine si il introducem in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere.

Inlaturam pe parcurs spuma care se formeaza, apoi, cand carnea incepe sa se patrunda bine, adaugam sarea, ceapa intreaga, dar curatata si morcovul tot intreg si curatat.

Lasam vasul pe foc pana cand carnea se va desface de pe os, iar zeama scade la jumatate din cat era initial. Eu am lasat cam 3 ore si 30 de minute.

Cu 30 de minute inainte de stigerea focului am adaugat legumele congelate.

Dupa scurgerea timpului, stingem focul si lasam totul sa se raceasca putin.

Curatam intre timp usturoiul si il trecem prin presa.

Adaugam peste el si putin piper.

Strecuram zeama printr-o sita, adaugam usturoiul in zeama(calduta) si il lasam asa cam 30 de minute.

Portionam carnea si legumele in vase. Feliem si morcovii si ii asezam pe fundul vaselor. Eu am folosit pentru ornat si un castravete murat si frunze de patrunjel.

Eu obisnuiesc sa pun piftia in caserole cu capac.

Pentru portiile cu legume am folosit formele achizitionate din camara care mie imi plac mult.

Dupa cele 30 de minute, strecuram din nou zeama si o punem peste carne, respectiv legume.

Dam caserolele la rece cel putin o jumatate de zi pentru a se inghega bine compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume asortate si carne de porc in aspic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii

Postat de oanapl

Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii

Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni...

Citeste continuarea

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi

Iata cum se prepara Reteta de rasol la cuptor, cu cartofi Se pune ciolanul la fiert in apă cu sare si piper. Se pot adăuga și 2-3 foi de dafin. Se adaugă legumele curățate și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2013, 10:11
la 17.12.2013, 10:20
Off, ohh, vaii şi altele asemenea, că nu le mai spun.
la 17.12.2013, 10:25
Wow ce dragutz...
la 17.12.2013, 10:29
la 17.12.2013, 10:32
Ce bine arata! Bravo Merisor!!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking