Legume sotate cu crutoane si branza fondue

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
23 Oct 2014 | 3475 vizualizari
Legume sotate cu crutoane si branza fondue

Gasesc foarte greu branza fondue in magazinele noastre...asa ca atunci cand am vazut-o pe raft nici nu am mai stat pe ganduri. Pentru ca sunt o mancatoare de branzeturi am ales cateva legume, pe care le-am tras la tigaie la foc iute, am facut si cateva crutoane dintr-o paine de casa si am insufletit totul cu branza moale si cremoasa...

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 2 ardei capia mari
  • 500 gr ciuperci de roua
  • 3 felii de paine de casa veche de 2 zile
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare si p[iper
  • 1-2 linguri ulei de dovleac
  • 200 gr branza fondue

Mod de preparare

Vanata se spala, se curata de coaja si se taie cuburi. ardeii capia se spala se curata de seminte si nervuri si se taie cuburi. Ciupercile se spala si se zvanta. 

Intr-o tigaie wok se pun 2 linguri ulei de masline la incins. Se adauga cuburile de vinete si se prajesc la foc iute. Se prajesc pe rand legumele, fiecare in 2 linguri de ulei. 

Painea se taie cuburi, se pune in tava mare a aragazului si se dau la cuptorul incins la 150-160 grade pentru 10 minute, pana sunt crocante si usor rumene. Lasam crutoanele sa se raceasca si le stropim cu putin ulei de dovleac.

Branza fondue o punem intr-un vas termorezistent si o punem pe baie de aburi. O lasam sa se topeasca si amestecam incet pana la topirea completa.

Se servesc legumele cu bucati de crutoane si branza fondue picurata deasupra. Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume sotate cu crutoane si branza fondue" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Drob de somon

Postat de RuxyRux

Drob de somon

Incepem cu prepararea blatului: Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si  se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura. Somonul se...

Citeste continuarea

Mamaliga cu branza (in straturi)

Postat de mirela0911

Mamaliga cu branza (in straturi)

Se pune la fiert intr-o oala, apa cu sarea. In mometul in care incepe sa dea in clocot, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu un tel. Se lasa pe foc mic (atentie ca sare) si se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2014, 17:08
cred ca sunt delicioase
la 23.10.2014, 17:11
Te dai cu fonduul de ten,vrei sa arati bine?
la 23.10.2014, 17:15
tare bun ce-ai facut acolo!
la 23.10.2014, 17:20
Pe gustul meu!
la 23.10.2014, 17:23

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking