Lemon curd

Postat de postavaru in Dulciuri
14 Feb 2011 | 7160 vizualizari
Lemon curd

Ingrediente

  • 3 oua
  • 155 g zahar
  • 75 ml suc de lamaie proaspat sors
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 85 g unt

Mod de preparare

Batem ouale ca pentru omleta si adaugam zaharul, sucul si coaja de lamaie. Amestecam pana se omogenizeaza. Punem amestecul la fiert la bain marin si amestecam continuu pana se ingroasa (10-15 minute). Dam de pe foc si adaugam untul taoat bucatele. Amestecam pana se topeste apoi dam la racit.

Punem in borcane cu capac si pastram la frigider. In borcane inchise se poate pastra pana la 2 saptamani. Cantitatile sunt pentru 2 borcane de lemon curd.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon curd" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu lemon curd si crema de ciocolata (Vali 61 )

Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul, se adauga nuca macinata si faina, se omogenizeaza, la final se...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema lemon curd

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema lemon curd

Blatul: Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se albesc, adaugati uleiul. Incorporati faina, nuca macinata, praful de copt si vanilia. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2011, 20:08
super..se poate folosi ca si crema de umplut prajituri?
la 14.02.2011, 20:10
Interesant,cred ca e delicios
la 14.02.2011, 20:16
Multumesc Rocsi. Se poate folosi si la umplut prajituri sau torturi (chiar am vazut retete interesante prin blogosfera). Englezii il mananca pe paine cu o cesca de ceai
la 14.02.2011, 20:17
Miuta multumesc. Este foarte bun si acrisor
la 14.02.2011, 20:33
Super idee Ancuta

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking