Se prepara un blat din 6 oua, 150 gr zahar, 150 gr faina, praful de copt, vanilia si esenta de lamaie.
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se bat spuma cu zaharul si vanilia
- se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si faina treptat, amestecand de sus in jos cu lingura
- la final se adauga esenta de lamaie
- se pune la copt pt 30 minute la 180 grade
Separat se prepara crema astfel:
Intr-o oala de inox se pun faina de cartofi (amidonul), 350 gr zahar, coaja si sucul de la cele 6 lamai
Se adauga apa si se da la foc mic pana compozitia devine consistenta (incepe sa se ingroasa)
Cand aceasta se ingroasa se reduce focul, dupa care se adauga in compozitie untul si galbenusurile de la celelalte 6 oua ramase
Se amesteca la foc mic inca 1-2 minute dupa care se ia de pe foc si se aseaza peste blat
Separat se bat tare albusurile cu zahaul ramas
Spuma se pune peste compozitie si se mai da la cuptor inca 10-15 minute pana ce deasupra se formeaza o crusta maronie ca la bezea.
Se da la rece si se serveste dupa 2-3 ore de la preparare
Pofta buna!