Lenticchie con sugo e cotechino (Linte cu sos de rosii si carnati)

Postat de gurita_ta2005 in Mancaruri de legume
9 Ian 2012 | 12102 vizualizari
Lenticchie con sugo  e cotechino (Linte cu sos de rosii si carnati)

Italienii fac aceasta mancare de revelion,se spune ca lintea aduce bani!...este o mancare gustoasa

Ingrediente

  • o punga lenticchie (linte)
  • o cutie de cotechino
  • 4 linguri bulion
  • o canita vin rosu
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 buc usturoi
  • condimente

Mod de preparare

Lintea se pune in apa timp de 2 ore. Se taie ceapa marunt, morcovul se rade pe razatoarea mica, usturoiul se toaca marunt si se pun toate la calit. Adaugam putin piper si boia dulce. Se adauga lintea si se pune apa cat sa acopere. Se lasa la fiert la foc mic, se adauga sare, piper, putin cimbru si busuioc si vinul rosu impreuna cu bulionul. Dupa 30 minute este gata.

Intre timp se adauga cotechino in punga(nu se desface) si apa clocotita, se lasa cca 15 minute. Se serveste cald!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lenticchie con sugo e cotechino (Linte cu sos de rosii si carnati)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Postat de AdrianUdrea

Dovlecei si vinete pane, cu mozzarella si sos de usturoi

Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime. Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se...

Citeste continuarea

Graten de broccoli si conopida

Postat de Bucataras

Graten de broccoli si conopida

Separa conopida si broccoli in buchetele, apoi cele care ti se par prea mari poti sa le tai in jumatate.  Curata, spala si taie ceapa, usturoiul, patrunjelul si mararul. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2012, 11:09
buna
la 09.01.2012, 11:12
N-am mancat niciodata linte...
la 09.01.2012, 11:42
Place
la 09.01.2012, 11:51
cred ca-i tare buna
la 09.01.2012, 12:12
buna buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking