Lenticchie con sugo e cotechino (Linte cu sos de rosii si carnati)

Postat de gurita_ta2005 in Mancaruri de legume
9 Ian 2012 | 12108 vizualizari
Lenticchie con sugo  e cotechino (Linte cu sos de rosii si carnati)

Italienii fac aceasta mancare de revelion,se spune ca lintea aduce bani!...este o mancare gustoasa

Ingrediente

  • o punga lenticchie (linte)
  • o cutie de cotechino
  • 4 linguri bulion
  • o canita vin rosu
  • o ceapa
  • un morcov
  • 3 buc usturoi
  • condimente

Mod de preparare

Lintea se pune in apa timp de 2 ore. Se taie ceapa marunt, morcovul se rade pe razatoarea mica, usturoiul se toaca marunt si se pun toate la calit. Adaugam putin piper si boia dulce. Se adauga lintea si se pune apa cat sa acopere. Se lasa la fiert la foc mic, se adauga sare, piper, putin cimbru si busuioc si vinul rosu impreuna cu bulionul. Dupa 30 minute este gata.

Intre timp se adauga cotechino in punga(nu se desface) si apa clocotita, se lasa cca 15 minute. Se serveste cald!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lenticchie con sugo e cotechino (Linte cu sos de rosii si carnati)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinte cu legume si bacon

Postat de privatelaura

Placinte cu legume si bacon

Intr-o tigaie, punem la incins cateva linguri ulei de masline. Taiem baconul si ceapa cubulete si punem la calit. Lasam sa se rumeneasca un pic, apoi adaugam legumele si lasam la foc iute un pic....

Citeste continuarea

Tarta cu dovlecei

Postat de andaoana

Tarta cu dovlecei

Incepem prin a spala, curate si razui dovlecei . Ii amestecam cu putina sare si ii lasam sa lase apa . Razuim branza , taiem carnatul si batem cu o furculita ouale doar atat cat sa se amestece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2012, 11:09
buna
la 09.01.2012, 11:12
N-am mancat niciodata linte...
la 09.01.2012, 11:42
Place
la 09.01.2012, 11:51
cred ca-i tare buna
la 09.01.2012, 12:12
buna buna

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking