Leurda in sos bechamel

Postat de alinutzika in Mancaruri de legume
9 Mai 2012 | 4117 vizualizari
Leurda in sos bechamel

O mancare rapida, de primavara, pe care eu o ador! Combinatia cu oua ochi e cea mai reusita, zic eu! La fel ca si mancarica de spanac.

Ingrediente

  • o mana buna de leurda
  • 2 linguri faina
  • o bucatica de unt
  • o cana mare de lapte (daca e prea groasa compozitia, mai adaugati)
  • sare

Mod de preparare

Leurda, fara codite, se spala bine si se taie mai marunt. Nu se mixeaza, pt ca nu e nici pe departe la fel de gustoasa. Va zic din proprie experienta.

Untul se pune intr-o tigaie la foc mic. Cand s-a topit, se adauga faina subtiata cu putin lapte. Adaugam apoi si restul de lapte si amestecam continuu cu telul de mamaliga, ca sa nu se prinda sosul de fundul tigaii si nici sa nu se faca cocoloase. Condimentam cu putina sare. Cand incepe sa fiarba adaugam leurda cruda. Nu o fierbem inainte, pt ca isi pierde aroma si gustul usturoiat. Nu va temeti, nu o sa fie gustul de usturoi foarte puternic. Mai fierbem la foc mic inca 10 minute, amestecand. Servim cu ochiuri de oua.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Leurda in sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci cu branzeturi

Postat de sufletista

Ciuperci cu branzeturi

Ciupercile le spalam (curatam), le taiem felii si le punem intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie, adaugam untul, cand s-a topit, adaugam 1/2 legatura ceapa verde tocata, ciupercile si le calim...

Citeste continuarea

Orez cu legume

Postat de mitinita

Orez cu legume

Orezul se spala si se scurge. Legumele se curata si se taie cubulete.  Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul, dovlecelul si rosia.  Se adauga orezul, apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2012, 17:23
la 09.05.2012, 17:42
la 09.05.2012, 17:44
la 09.05.2012, 18:00
cu buna e!
la 09.05.2012, 18:40

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking