Ingrediente
- 1,5 kg gutui bine coapte
- 1 kg zahar
- 2,5 l țuică
- zeama de la 1 lamaie mare
Mod de preparare
Alegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le indepartam cotoarele si le tocam in cuburi.
Le stropim cu zeama de lamaie si le acoperim cu zahar pentru a nu oxida.
Apoi le punem intr-un vas, un bidon mare de plastic, in cazul meu.
Punem bidonul cu gutui si zahar la loc mai calduros si il lasam 5 zile, dar il agitam de 2-3 ori pe zi sa se amestece bine gutuile cu zaharul si sa se formeze sirop.
Dupa acest interval adaugam tuica, inchidem bidonul ermetic si il lasam in camara pentru cel putin o luna.
Putem servi cate un paharel de gutuiata seara, la cina.
Este placut aromat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de gutui sau gutuiata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|