Lichior de gutui
Postat de RODIMUR
Se spală, se curăță de coji și se taie gutuile în bucăți (felii). Se pun bucățile/feliile de gutui într-un vas de sticlă care se poate închide ermetic. Se adaugă...
Citeste continuareaAzi am degustat lichiorul de gutui preparat in toamna aceasta si am zis ca este o reteta pe care trebuie sa o impartasesc cu voi, mai ale ca este facuta in totalitate de mine, incepand de la culesul gutuilor, spalat, curatat si toate cele. :)
Ingrediente
Mod de preparareAlegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le indepartam cotoarele si le tocam in cuburi. Le stropim cu zeama de lamaie si le acoperim cu zahar pentru a nu oxida. Apoi le punem intr-un vas, un bidon mare de plastic, in cazul meu. Punem bidonul cu gutui si zahar la loc mai calduros si il lasam 5 zile, dar il agitam de 2-3 ori pe zi sa se amestece bine gutuile cu zaharul si sa se formeze sirop. Dupa acest interval adaugam tuica, inchidem bidonul ermetic si il lasam in camara pentru cel putin o luna. Putem servi cate un paharel de gutuiata seara, la cina. Este placut aromat. Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de gutui sau gutuiata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|
Postat de RODIMUR
Se spală, se curăță de coji și se taie gutuile în bucăți (felii). Se pun bucățile/feliile de gutui într-un vas de sticlă care se poate închide ermetic. Se adaugă...
Citeste continuareaPostat de Adi_Caradeanu
Scoateti samburii cireselor Decojiti banana si taiati-o in bucati Introduceti ingredientele in blenderul Oster Reversible si selectati programul Cocktail Turmati...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|