Limoncello
Postat de RODIMUR
Se aleg lămâi mari, frumoase și fără defecte, se spălă bine și apoi se șterg cu un prosop curat. Se curăță cojile lămâilor (așa cum se curăță merele) și se pun...
Citeste continuareaAzi am degustat lichiorul de gutui preparat in toamna aceasta si am zis ca este o reteta pe care trebuie sa o impartasesc cu voi, mai ale ca este facuta in totalitate de mine, incepand de la culesul gutuilor, spalat, curatat si toate cele. :)
Ingrediente
Mod de preparareAlegem gutuile cele mai coapte pentru a se macera mai rapid. Le spalam bine cu buretele de bucatarie, cu partea abraziva pentru a le indeparta tot puful. Apoi taiem gutuile in sferturi, le indepartam cotoarele si le tocam in cuburi. Le stropim cu zeama de lamaie si le acoperim cu zahar pentru a nu oxida. Apoi le punem intr-un vas, un bidon mare de plastic, in cazul meu. Punem bidonul cu gutui si zahar la loc mai calduros si il lasam 5 zile, dar il agitam de 2-3 ori pe zi sa se amestece bine gutuile cu zaharul si sa se formeze sirop. Dupa acest interval adaugam tuica, inchidem bidonul ermetic si il lasam in camara pentru cel putin o luna. Putem servi cate un paharel de gutuiata seara, la cina. Este placut aromat. Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de gutui sau gutuiata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|
Postat de RODIMUR
Se aleg lămâi mari, frumoase și fără defecte, se spălă bine și apoi se șterg cu un prosop curat. Se curăță cojile lămâilor (așa cum se curăță merele) și se pun...
Citeste continuareaPostat de Ina
Noi avem in curte 3-4 soiuri de struguri albi si 2 soiuri de struguri negri. Evident, predomina soiurile albe. Totul incepe la culesul viei ... Cand strugurii sunt copti si incep sa se...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|