Lichior de oua

Postat de Creatsa in Bauturi
24 Apr 2013 | 8892 vizualizari
Lichior de oua

Imi tot povestea mama ce lichior bun facea pe vremuri matusa si bunica,iar eu m-am gandit sa ii fac o surpriza .Un lichior de oua din manutele mele :) De Paste o sa il folosesc si la ceva deserturi,cred :)

Ingrediente

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita vanilie(eu am avut pastaie bourbon macinata)
  • 250 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida indulcita(Meggle)
  • 250 ml coniac

Mod de preparare

Am pus laptele la fiert cu vanilia si am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase.

Laptele l-am strecurat apoi l-am turnat (caldut,nu fierbinte) peste galbenusuri si am mixat bine.Am pus amestecul pe foc mic 2-3 minute pana s-a topit complet zaharul.

Am lasat la racit,am adaugat frisca lichida amestecand energic cu un tel iar la final coniacul.

Se pastreaza la frigider in sticle inchise bine.

P.S :D spuma de deasupra va disparea si cu cat sta mai mult cu atat e mai gustos .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de oua" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur

Postat de Constelatialeu

Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur

Iata cum se prepara Reteta de mousse au chocolat cu Irish cream liqueur Smantana pentru frisca - 250 ml-, rece de la frigider am mixat-o cu o lingurita de zahar vanilat pana am obtinut o frisca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2013, 10:33
la 24.04.2013, 10:35
la 24.04.2013, 10:36
la 24.04.2013, 10:39
la 24.04.2013, 10:40
niciodata nu am reusit sa gust dar tare curioasa sunt de fiecare data cand vad undeva

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking