Limba de vita cu masline

Postat de mikidaniro in Vita
12 Feb 2012 | 9897 vizualizari
Limba de vita cu masline

Mie imi plac mancarurile mai scazute,daca doriti sa obtineti mai mult sos,puteti adauga mai multa supa de carne.

Ingrediente

  • 1,5 kg limba de vita
  • 750g masline negre
  • 2 cutii rosii decojite(400g)
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 100ml vin rosu
  • 2-3 foi de dafin
  • 2-3 crengute de cimbru
  • 2-3 felii de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Limba o spalam si o punem pe foc intr-un vas cu apa si un pic de sare pana devine moale.Ideal ar fi intr-o oala cu presiune.Dupa ce a fiert bine o scoatem din apa, curatam pielea albicioasa de deasupra si o taiem felii potrivitate.
Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cateii de usturoi zdrobiti si ii lasam pana se maronesc putin,apoi adaugam carnea si lasam 3-4 minute amestecand frecvent. Intre timp tocam ceapa cubulete mici,o adaugam peste carne si mai lasam 3-4 minute,apoi adaugam vinul si dam focul iute cca 1 min.Pasam rosiile,le adaugam peste carne,adaugam supa de la carne cat sa o acopere,foile de dafin,crengutele de cimbru, maslinele(daca sunt foarte sarate le fierbem separat si aruncam apa de la ele),acoperim vasul si lasam cca 20 de min.la foc potrivit.Inainte cu 5 min. de a fi gata adaugam feliile de lamaie pe care le scoatem inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vita cu masline" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Limba de vita cu ierburi si dovlecel la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Limba de vita cu ierburi si dovlecel la slow cooker Crock-Pot

Se pune pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa si 2 linguri otet si sare. Cand incepe sa fiarba apa, se pune limba spalata si se acopera cu un capac. Se da in clocot 3-4 minute, dupa care...

Citeste continuarea

Limba de vita cu masline- la Crockpot

Postat de Oana

Limba de vita cu masline- la Crockpot

puneti pe foc o oala incapatoare cu 2 l de apa, sare si 2 linguri cu otet cand apa incepe sa fiarba adaugati limba de vita spalata si acoperiti oala cu un capac...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.02.2012, 22:20
n-am facut niciodata limba ....poate pentru ca si asa's guraliva
dar arata bine mancarica
la 12.02.2012, 22:24
si eu fac foarte rar cu limba,desi.. asa se facea odata.....
la 12.02.2012, 22:52
ce fain arata
la 12.02.2012, 23:13
la 12.02.2012, 23:16
frumoasa prezentare

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking