Lucicos ca la bunica

Postat de MotanLaOale in Porc
23 Oct 2012 | 28401 vizualizari
Lucicos ca la bunica

Sau pe romaneste mincare de varza si nu ciorba de varza cum zice toata lumea. Bunica mea era unguroaica din Ungaria si de la ea am invatat sa fac lucicos. Este o mancare de varza dulce cu carne grasa si afumatura, cu sos mai mult decat clasica mancare de varza. Este foarte buna cu mult marar!

Ingrediente

  • 1 varza dulce (2 kg)
  • 500g carne de porc mai grasa
  • 10-12 coaste afumate
  • 2 cepe
  • 5 rosii
  • 2 legaturi marar
  • ulei
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Varza se curata si se taie in bucati mai mari.

Carnea se taie bucati potrivite.

Intr-o cratita se  pune ulei si se caleste ceapa cateva minute.

Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea .

Se pune vegeta, piper, cimbru si apa si se lasa la fiert.

Cand da in clocot se pune varza. Daca nu incape toata se pune peste cateva minute cand scade varza pusa la inceput.

Se completeaza cu apa si se lasa la fiert 40-50 minute, amestecand din cand in cand.

Cand au fiert bine eu am scos oasele de la coaste.

Se pun si rosiile taiate marunt se amesteca bine si se baga la cuptor pentru 15-20 minute (reteta originara nu se baga la cuptor, eu fac asa ca sa nu amestec mereu in ea).

Se toaca mararul si se pune peste varza si se amesteca bine.

Se mai tine 5 minute in cuptor si este gata.

Se mananca cu paine proaspata si salata de ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Costite afumate cu bere, la cuptor

Postat de licurici_lra

Costite afumate cu bere, la cuptor

Legumele se spala, apoi se toaca: morcovii si ardeiul bulgaresc rondele, ceapa julienne, gogosarul bastonase, rosiile cubulete, iar usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama unui cutit....

Citeste continuarea

Friptura de porc cu caise

Postat de ctlina

Friptura de porc cu caise

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet. Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2012, 21:29
bunaaaaa
la 23.10.2012, 21:29
deci te tragi si tu de pe aici. tare-mi place
la 23.10.2012, 21:29
foarte buna
la 23.10.2012, 21:31
Multumesc
la 23.10.2012, 21:32
Miti, nu am ascuns nuciodata ca sunt jumatate ungur!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking