Lucicos ca la bunica

Postat de MotanLaOale in Porc
23 Oct 2012 | 28371 vizualizari
Lucicos ca la bunica

Sau pe romaneste mincare de varza si nu ciorba de varza cum zice toata lumea. Bunica mea era unguroaica din Ungaria si de la ea am invatat sa fac lucicos. Este o mancare de varza dulce cu carne grasa si afumatura, cu sos mai mult decat clasica mancare de varza. Este foarte buna cu mult marar!

Ingrediente

  • 1 varza dulce (2 kg)
  • 500g carne de porc mai grasa
  • 10-12 coaste afumate
  • 2 cepe
  • 5 rosii
  • 2 legaturi marar
  • ulei
  • cimbru
  • vegeta
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se curata si se toaca marunt.

Varza se curata si se taie in bucati mai mari.

Carnea se taie bucati potrivite.

Intr-o cratita se  pune ulei si se caleste ceapa cateva minute.

Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea .

Se pune vegeta, piper, cimbru si apa si se lasa la fiert.

Cand da in clocot se pune varza. Daca nu incape toata se pune peste cateva minute cand scade varza pusa la inceput.

Se completeaza cu apa si se lasa la fiert 40-50 minute, amestecand din cand in cand.

Cand au fiert bine eu am scos oasele de la coaste.

Se pun si rosiile taiate marunt se amesteca bine si se baga la cuptor pentru 15-20 minute (reteta originara nu se baga la cuptor, eu fac asa ca sa nu amestec mereu in ea).

Se toaca mararul si se pune peste varza si se amesteca bine.

Se mai tine 5 minute in cuptor si este gata.

Se mananca cu paine proaspata si salata de ceapa rosie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lucicos ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Jambon la cuptor

Postat de Constelatialeu

Jambon la cuptor

Mai intai crestam partea de jambon cu sorici si presaram sarea grunjoasa, lasam cca 20 min. Separat amestecam sosul de soia cu uleiul de masline, boia dulce si boia iute, amestecam bine si...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de papabundetot

Musaca de cartofi

Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei,apoi am pus telina apio tocata marunt,usturoiul,condimentele si le-am lasat putin la foc,am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2012, 21:29
bunaaaaa
la 23.10.2012, 21:29
deci te tragi si tu de pe aici. tare-mi place
la 23.10.2012, 21:29
foarte buna
la 23.10.2012, 21:31
Multumesc
la 23.10.2012, 21:32
Miti, nu am ascuns nuciodata ca sunt jumatate ungur!

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking