Ingrediente
- 2 fileuri de macrou
- jumatate de ceapa
- 2 jumatati de rosie
- citeva felii de lime
- o frunza de salata (radicchio am folosit eu)
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
Am pus vasul Zepter pe foc mic, urmarind ca indicatorul sa ajunga in zona verde. In acest timp am curatat zona mediana de oase (la macrou exista o astfel de zona pe care prefer sa o scot din file) si am uns pestele cu putin ulei de masline. Am taiat ceapa rondele subtiri.
Cind indicatorul vasului Zepter a ajuns in zona verde, am luat capacul si am pus pestele pe partea cu pielea. Focul este pe minim. Am lasat citeva minute, apoi am intors pestele si l-am mai lasat 2-3 minute sa se rumeneasca usor. Apoi am oprit focul, am intors din nou pestele pe partea cu pielea si am pus capacul vasului.
Am taiat rondele rosiile si citeva felii, la fel, din lime, frunza de salata am rupt-o.
Am scos pestele, l-am pus pe o farfurie si l-am ornat cu rosiile, ceapa si salata, am asezonat cu sare si piper, iar la final am stors putina zeama din lime.
N-a durat mai mult de 15 minute totul. Este o reteta pe cit de simpla, pe atit de buna. Si necostisitoare! Se poate elimina si rosia din schema :P.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou a la Bucataras in Zepter" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|