Ingrediente
- Madlene1
- 125g unt
- 125g faina
- 1lingura rasa de amidon
- 4oua
- 125g zahar
- 1lingura apa de flori de portocal
- Madlene2
- 1lingura cacao
- 25g alune sau migdale taiate marunt
- Madlene3
- fructe confiate taiate marunt
- coji de citrice confiate taiate marunt
Mod de preparare
Punem ouale intr-un castron si le batem usor cu un praf de sare,zahar,apa de portocal sau vanilie daca nu aveti,apoi transferam castronul pe bain-marie si batem bine pana ce se ingroasa,se deschide la culoare si-si tripleaza volumul;
dam castronul deoparte,incorporam faina cu amidonul iar cand s-a amestecat aproape complet,turnam untul topit si racit;
impartim acest aluat in trei boluri:
Primul bol reprezinta Madlene1
In al doilea bol incorporam cacao si migdalele
In al treilea bol incorporam fructele si coaja de citrice taiate marunt
Umplem formele cu aceste compozitii,le tinem la cuptor10-15min,le scoatem apoi si le servim pudrate cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|