Ingrediente
Mod de preparare
Se aleg prunele stricate de cele bune.
Se spala, de taie pe jumatate si se scot samburii. Se taie marunt.
Se pun prunele intr-o oala cu peretii mai grosi sau intr-un ceaun. Daca se lasa intregi prunele trebuie adaugata putina apa.
Se fierbe la foc mic si se amesteca des pentru a nu se prinde sau afuma.
Trebuie sa scada considerabil, mai bine de jumatate din cantitatea initiala.
Culoarea devine mai inchisa. Trebuie sa fiarba 5-6 ore.
Cand lingura sta dreapta, inseamna ca e gata.
Se pune in borcane sterilizate. Se inchid cu capacul, apoi se intorc cu capacul in jos.
Se tine intre paturi pana a doua zi.
Se pastreaza in camara cateva luni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|